Mercedes a ales pentru producţie altă ţară în defavoarea României

Autor: Marius Vișan 22 feb. 2017 Știri auto
Mercedes a ales pentru producţie altă ţară în defavoarea României

În 2019, Mercedes va inaugura o uzină de asamblare în apropiere de Moscova. Aceasta va fi prima uzină Daimler pentru producţia de autovehicule de pasageri din Rusia. Grupul german a precizat că va investi peste 250 milioane în această fabrică, amplasată la 40 de kilometri nord-vest de Moscova. Astfel, primele automobile ar trebui să iasă de pe liniile de asamblare în 2019.

Noua uzină Mercedes va produce peste 20.000 de sedanuri E-class şi SUV-uri Mercedes-Benz pe an, în cadrul unui contract de investiţii care se va întinde pe o perioadă de nouă ani.

Rusia este văzută drept una din cele mai puternice pieţe din Europa pentru Mercedes. În 2016 Mercedes a fost cea mai bine vândută marcă premium din Rusia, pentru al patrulea an la rând, cu 36.888 vehicule vândute, în scădere cu 11% comparativ cu 2015.

În Rusia se produc deja camioane, în parteneriat cu producătorul local Kamaz, însă până acum nu avea o uzină pentru producţia de vehicule de pasageri.

Sursă: reuters.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide