Mercedes a fost la un pas să producă cel mai extraordinar model cu uşi Gullwing – FOTO-VIDEO

Autor: Marius Vișan 05 sept. 2016 Știri auto

 


Dacă ar fi să numim unul din momentele de geniu al celor de la Mercedes, conceptul C112 ar fi fără îndoială la loc de cinste. 

În 1991, clienţii au solicitat companiei să pună pe linia de producţie inovatorul C112. Din punct de vedere tehnologic era o maşină de stradă a cărui motor V12 era suficient de puternic pentru a participa la cursele de viteză. Supercar-ul cu uşi gullwing ar fi avut mare succes dacă întra în producţia de serie, şi mulţi ar fi dat oricât pentru a-l avea, însă Mercedes nu s-a deranjat să-l producă.

Când Mercedes-Benz a prezentat C112 ca maşină concept, ea a concurat cu modelul care a câştigat cursa de 24 de ore de la Le Mans, dar şi orice altă cursă din acea perioadă. Iată o fotografie care arată cele două maşini împreună.

Ar fi fost cel mai tare supercar cu uşi gullwing din acea perioadă, echivalentul de stradă al maşinilor pe care le putem vedea doar pe pistele de curse. Ar fi fost un ”animal” cu inimă V12 construit după reteţa bine-cunoscută a calităţi şi fiabilităţii Mercedes. Ar fi putut să fie o legendă.

Însă conducerea Mercedes, în urma unor dezacorduri interne, a decis că societatea nu a avea nevoie de un supercar din moment ce avea atât de mult succes cu alte modele care se produceau deja la scară largă. Mercedes a declarat public că lumea nu au nevoie de o alta masina sport de mare viteză, şi a decis ca C112 să rămână la faza de concept.

GALERIE FOTO

Prin urmare, C112 avea un design de maşină de curse, dar din punct de vedere tehinc era orientată spre modelele de producţie. C112 avea practic caracteristicile unei maşini de sfârşitul anilor ’90, amestecate cu luxul supercarurilor anilor 2000, dar a fost construită în 1991.

Pe scurt, specificaţiile erau următoarele:

Greutate: 1.569 de kg
Motor: V12 de 6.0 litri, construit din aluminiu 
Putere: 408 de CP
Cuplul: 580 Nm
Cutie de viteze: manuală, cu şase trepte
Viteza, de la 0 la 100 de km/h: 4,9 secunde
Viteza maximă: 310 km/h 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide