Mercedes-AMG și BMW M în ședință. Alfa Romeo lansează noile Giulia GTA și Giulia GTAm

Autor: David Andrei 13 mai 2021 Știri auto

Mercedes-AMG și BMW M au intrat în ședință. Alfa Romeo lansează noile Giulia GTA și Giulia GTAm. Sunt versiuni speciale, care vor fi vândute în serii limitate.

GALERIE FOTO

Noile Alfa Romeo Giulia GTA și Giulia GTAm vin ca o alternativă la versiunile ultra-sportive de la Mercedes-AMG și BMW M. Acestea au la bază Giulia Quadrifoglio. Mașinile au primit însă, o serie de modificări exclusiviste, care le asigură un look mai agresiv și o dinamică superioară. Dezvoltate alături de echipa Sauber Engineering, cu ajutorul piloților de Formula 1, acestea sunt cu 100 de kilograme mai ușoare, au jante de 20 de inci cu prindere centrală, îmbrăcate în anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2. Cele două vin cu o suspensie reconfigurată și au un ecartament cu 25 de milimetri mai lat în față și cu 50 de milimetri mai lat în spate.

Un eleron reglabil, un spoiler față activ și un roll cage au apărut la Giulia GTAm. Geamurile din spate sunt realizate din policarbonat pentru a asigura reducerea greutății. Această versiune își trece în cont și o forță de apăsare triplă față de cea de care beneficiază versiunea Quadrifoglio.

Noile Alfa Romeo Giulia GTA și Giulia GTm – performanțe demne de modelele Mercedes-AMG și BMW M

La interior, scaunele, bordul, fețele ușilor și montanții sunt îmbrăcați în Alcantara, iar GTAm are centuri de siguranță în șase puncte pentru locurile din față și nu mai are banchetă. Inserții din fibră de carbon se regăsesc în bord și în consola centrală.

Italienii au ales pistoane și biele noi pentru motorul twin-turbo V6 de 2,9 litri, completat de o evacuare Akrapovic. Propulsorul dezvoltă acum 540 de cai putere, în locul celor 510 de care beneficiază Giulia Quadrifoglio. Cu funcția Launch Mode activată, cele două versiuni au nevoie de doar 3,6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Italienii vor construi în total doar 500 de astfel de sedanuri ultra-performante. Prețul de pornire pentru Giulia GTA în Italia va fi de 176.500 de euro. Pentru Giulia GTAm, discuțiile pornesc de la 181.500 de euro.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide