Mercedes-AMG GT 63 S E Performance – Acesta este cel mai puternic Mercedes de serie construit vreodată

Autor: Elena Luchian 02 sept. 2021 Știri auto

Cel mai puternic Mercedes de serie din istorie. Am mai auzit această sintagmă anul acesta, atunci când compania a prezentat GT Black Series. Dar Mercedes-AMG GT 63 S E Performance este peste el.

GALERIE FOTO

Da, este cel mai puternic Mercedes de serie construit vreodată. Și va deține acest titlu până când primul hypercar al companiei, Mercedes-AMG ONE, va fi prezentat oficial. Este și primul hibrid de performanță al companiei.

Astfel, Mercedes-AMG GT 63 S E Performance este pus în mișcare de un motor V8 twin-turbo de 4.0-litri, care dezvoltă 639 de cai putere. Și nu este tot, pentru că pe puntea spate, a fost montat un motor electric de 204 cai putere, pentru un total de 843 de cai putere și 1.400 Nm. Modelul este echipat cu diferențial electronic pentru alunecare limitată. Un starter-generator livrează 14 cai putere în plus pentru perioade limitate de timp. Toți acești parametri fac mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 2,9 secunde. Acul vitezometrului se oprește la 316 km/h.

Modelul poartă jante de 20 de inci pe puntea față cu discuri de 430 de milimetri și etriere cu șase pistoane. Pe puntea spate apar jante de 21 de inci cu discuri de 380 de milimetri.

Energia este stocată într-o baterie cu o capacitate de 6,1 kWh. Unitatea cântărește 89 de kilograme și îi permite modelului să ruleze cu emisii zero până la 12 kilometri.

Datorită unei tehnologii inovatoare, bateria rămâne în permanență la o temperatură optimă, în jurul valorii de 45 de grade Celsius.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance – șapte moduri de rulare

Se regăsește la bord sistemul multimedia MBUX (Mercedes-Benz User Experience), bazat pe inteligență artificială. Acesta primește display-uri tipice versiunilor hibride. Astfel, în instrumentarul de bord, cel aflat la volan va primi informații relevante. Printre acestea se regăsesc autonomia, consumul de putere, consumul de carburant și temperatura din baterie.

Șapte moduri sunt disponibile la bord. acestea sunt Electric, Comfort, Sport, Sport+, Race, Slippery și Individual.

Noul Mercedes-AMG 63 S E Performance este echipat standard cu suspensia pneumaitcă AMG Ride Control. Tot standard sunt și amortizoarele adaptive controlate electronic.

Cel aflat la volan poate alege un nivel dintre cele patru de recuperare a energiei. Atunci când Nivelul 0 este selectat, mașina se comport ca una cu motor conventional. La polul opus, se află Nivelul 3, care permite recuperarea maximă de energie. Astfel, devine posibilă conducerea cu o singură pedală, ca în cazul mașinilor electrice care reduc semnificativ viteza atunci când șoferul ridică piciorul de pe pedala de accelerație.

În modul RACE, este selectat automat Nivelul 1 de recuperare.

Mașina nu accelerează atunci când rulează în pantă. Astfel, sistemul operează ca o frână de motor, iar energia recuperată este direcționată către baterie.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance rămâne cel mai puternic Mercedes de serie construit vreodată până când hypercarul Mercedes-AMG ONE va fi prezentat oficial.

VIDEO:

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide