Mercedes a făcut anunțul. Ce se întâmplă cu Lewis Hamilton? Nimeni nu se aștepta

Autor: Elena Luchian 01 dec. 2020 Știri auto

Mercedes-AMG Petronas a făcut anunțul. Lewis Hamilton a fost testat pozitiv cu COVID-19 imediat după cursa din Bahrein. Este un moment greu pentru echipa care va trebui să-i găsească înlocuitor pentru cursa următoare.

GALERIE FOTO

Lewis Hamilton este pozitiv și nu va lua startul în penultima cursă a sezonului. Pilotul a fost testat de trei ori săptămâna trecută, inclusiv în ziua cursei, conform programului de testare impus în Formula 1. A primit, de fiecare dată, rezultat negativ.

La câteva ore după cursa câștigată în Bahrein și întreruptă în urma accidentului teribil suferit de Romain Grojean, britanicul a acuzat simptome ușoare. Luni dimineața a fost anunțat că a intrat în contact cu o persoană infectată, înainte de a sosi în Bahrein. Hamilton a fost din nou testat și, de această dată, a ieșit pozitiv. O retestare a confirmat rezultatul. Hamilton a intrat în izolare, conform protocolului și primește tratamentul adecvat.

Mercedes-AMG Petronas anunță că pilotul în vârstă de 35 de ani se simte bine și că este în formă. Întreaga echipă îi urează însănătoșire grabnică. Lewis va efectua un nou test peste două săptămâni. Tot atunci va afla dacă va putea concura în ultima cursă a sezonului, la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, programată să aibă loc pe 13 decembrie.

Lewis Hamilton este al treilea pilot de Formula 1 testat pozitiv

Este cel de-al treilea pilot testat pozitiv cu COVID-19, după ce Sergio Perez și Lance Stroll au primit rezultate pozitive.

Și cei din echipă, cu care pilotul a intrat în contact, au intrat în izolare.

Lewis Hamilton este deja campion mondial, după succesul înregistrat în Turcia. Și echipa sa, Mercedes-AMG Petronas, și-a adjudecat titlul la Constructori. Astfel, ultimele curse ale sezonului nu mai au nicio miză pentru britanic. În locul său, la cursa următoare, care va avea loc tot pe circuitul din Bahrein, ar putea lua startul pilotul de rezervă al echipei, belgianul Stoffel Vandoorne, în vârstă de 28 de ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide