Mercedes-Benz lansează un break care arată ca un SUV, Clasa C All-Terrain

Autor: Elena Luchian 18 aug. 2021 Știri auto

Mercedes-Benz lansează un break care arată ca un SUV, Clasa C All-Terrain. Mașina are la bază noua generație a modelului. Dar are o gardă mai mare la sol, este mai lungă și mai lată decât versiunea break.

GALERIE FOTO

Este ușor de recunoscut noul break cu personalitate de SUV de la Mercedes-Benz. Clasa C All-Terrain este fratele mai mic al Clasei E All-Terrain, care și-a făcut debutul în anul 2017. Modelul primește o grilă redesenată, scuturi noi și aripi evazate. Bazat pe echiparea Avantgarde, All-Terrain are la exterior și o serie de accente din aluminiu, iar montanții centrali sunt finisați în negru lucios. Clienții pot bifa contra cost opțiunea Night Package, care aduce și alte elemente negre.

Noua versiune are și o gardă la sol cu 40 de milimetri mai mare decât cea a break-ului Clasa C. În plus, este cu 4 milimetri mai lungă, ajungând la 4.755 de milimetri în lungime, și cu 21 de milimetri mai lată, ajungând la 1.841 milimetri.

Portbagajul oferă un volum de 490 de litri, care ajunge la 1.510 litri odată cu rabatarea spătarului banchetei.

Mercedes-Benz a pregătit și o gamă nouă de jante cu dimensiuni cuprinse între 17 și 19 inci.

Mercedes-Benz Clasa C All-Terrain primește două moduri noi pentru off-road

Cel aflat la volan poate alege și unul dintre cele două moduri noi disponibile la bord. Este vorba despre Offroad și Offroad+ cu asistență la coborârea pantelor Downhill Speed Regulation. Tot acolo apare cea de-a doua generație a sistemului MBUX (Mercedes-Benz User Experience), bazat pe inteligență artificială, cu instrumentarul de bord înclinat la 6 grade către șofer. Clienții pot alege fie un ecran tactil de 10,25 de inci, fie unul de 12,3 inci. Scaunele prezintă funcții de masaj și sunt îmbrăcate, ca și bordul, în combinații de piele neagră și diferite nuanțe de maro.

Mașina poate tracta până la 1.800 de kilograme și poate fi echipată opțional cu asistență la manevrarea remorcii. Sistemul reglează unghiul direcției la viteze sub 5 km/h.

Noul Mercedes-Benz Clasa C All-Terrain vine standard cu tracțiune integrală 4MATIC. Clienții pot alege una dintre cele două motorizări disponibile. Versiunea cu propulsorul de 2.0 litri pe benzină cu patru cilindri și starter-generator integrat și unitatea diesel de 2.0 litri cu sistem electric la 48 V.

Noul break cu veleități de SUV își va face debutul public luna viitoare, la Salonul Auto de la Munchen.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide