Un Mercedes-Benz Clasa A din 1999 se vinde la preț uriaș. Care este motivul?

Autor: Marius Vișan 24 aug. 2021 Știri auto

La sfârșitul anilor ’90, Mercedes-Benz a lansat o ediție specială a hatchback-ului compact Clasa A de pentru a celebra succesul în Formula 1 alături de echipa McLaren.

Mai mult de două decenii mai târziu, un exemplar Mercedes-Benz A160 Edition Häkkinen din 1999 este listat spre vânzare pe site-ul Mechatronik.de la un preț de 44.900 de euro. Suma se apropie de a unui Mercedes-AMG A45 S.

Deci, ce primești pentru acești bani dacă ar fi să cumperi mașina produsă în 1999? Ei bine, este un model ediție specială care poartă numele lui Mika Häkkinen. El este singurul om care a reușit să-l învingă pe Michael Schumacher în primii ani de activitate, câștigând titlul de Campion Mondial în Formula 1 atât în ​​1998, cât și în 1999.

La Salonul Auto de la Essen din 1998, Mercedes a ales un mod neobișnuit de a-și onora pilotul de F1 Mika Häkkinen și pe  colegul său de echipă, David Coulthard, prin dezvăluirea a două ediții speciale ale Clasei A W168, fiecare într-o producție limitată de 125 de unități.

Mercedes-Benz A160 Edition Häkkinen din 1999 se vinde cu aproape 45.000 de euro

Ambele variante Edition Häkkinen și Edition Coulthard au primit culori specifice echipei Mercedes-McLaren, combinând accente de roșu și negru pentru caroserie, plus numele fiecărui șofer și steagul țării pe ușile din față. Exteriorul a fost completat cu evacuare dublă și jante AMG de 17 inci cu anvelope cu profil redus.

În cabină, există piele designo roșie care acoperea scaunele, ușile, tabloul de bord și volanul, în timp ce echipamentele standard includ aer condiționat, geamuri electrice, trapă, sistem de sunet Bose, scaune încălzite, airbaguri frontale și laterale, pedale din aluminiu, praguri laterale care poartă numele șoferului și oglinzi pliabile.

Mașina are un rulaj foarte mic, doar 215 km. Aceasta a fost livrată în Roma în 1999, unde și-a petrecut cea mai mare parte a timpului în showroom-uri sau depozitată în garaj.

Intră în GALERIA FOTO

Sursă: Carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide