Versiunea electrică a lui Mercedes Clasa G a fost confirmată de șeful Daimler

Versiunea electrică a lui Mercedes Clasa G a fost confirmată de șeful Daimler

Autor: Marius Vişan acum 11 luni Știri

Iconicul „G” va avea o versiune complet electrică.

Dezvăluirea destul de surprinzătoare a fost făcută la Automobilwoche Kongress din Berlin, unde Ola Källenius, oficial Daimler, a avut ceva mai mult de spus despre SUV-ul german. Acesta a recunoscut că Mercedes a avut discuții în trecut, în cadrul companiei, cu privire la ideea de a elimina din gamă Clasa G, însă Ola Källenius a argumentat că G că este chiar ultima mașină pe care Mercedes ar trebui să o elimine.

Clasa G este deja unul dintre cele mai scumpe modele din gama Mercedes, și este de la sine înțeles că derivatul electic va fi și mai scump. Acesta va fi probabil vândut cu logo-ul „EQ” pentru a urma crossover-ul EQC și alte vehicule cu emisii zero pe care marca germană le pregătește pentru următorul deceniu.

În altă ordine de idei, compania austriacă Kreisel Electric a modificat deja un Clasa G, scoțându-i motorul cu ardere internă pentru a-l înlocui cu un motor electric.

Nimeni altul decât Arnold Schwarzenegger a prezentat versiunea electrică. Aceasta are 483 de cai putere și un sprint de la 0-100 de km/ h în 5,6 secunde. Bateriile asigură o autonomie de 300 km.

Mai jos aveți cu video care arată cum echipa de la Kreisel a produs primul G electric.

VIDEO

 Comentarii
Inchide