Versiunea electrică a lui Mercedes Clasa G a fost confirmată de șeful Daimler

Autor: Marius Vișan 08 nov. 2019 Știri auto
Versiunea electrică a lui Mercedes Clasa G a fost confirmată de șeful Daimler

Iconicul „G” va avea o versiune complet electrică.

Dezvăluirea destul de surprinzătoare a fost făcută la Automobilwoche Kongress din Berlin, unde Ola Källenius, oficial Daimler, a avut ceva mai mult de spus despre SUV-ul german. Acesta a recunoscut că Mercedes a avut discuții în trecut, în cadrul companiei, cu privire la ideea de a elimina din gamă Clasa G, însă Ola Källenius a argumentat că G că este chiar ultima mașină pe care Mercedes ar trebui să o elimine.

Clasa G este deja unul dintre cele mai scumpe modele din gama Mercedes, și este de la sine înțeles că derivatul electic va fi și mai scump. Acesta va fi probabil vândut cu logo-ul „EQ” pentru a urma crossover-ul EQC și alte vehicule cu emisii zero pe care marca germană le pregătește pentru următorul deceniu.

În altă ordine de idei, compania austriacă Kreisel Electric a modificat deja un Clasa G, scoțându-i motorul cu ardere internă pentru a-l înlocui cu un motor electric.

Nimeni altul decât Arnold Schwarzenegger a prezentat versiunea electrică. Aceasta are 483 de cai putere și un sprint de la 0-100 de km/ h în 5,6 secunde. Bateriile asigură o autonomie de 300 km.

Mai jos aveți cu video care arată cum echipa de la Kreisel a produs primul G electric.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=C0A5ECTcALg

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide