Mercedes-Benz Clasa S, testat pe drumurile din România. VIDEO

Autor: Elena Luchian 27 iul. 2020 Știri auto

Mercedes-Benz Clasa S se află în teste pe drumurile din România. Limuzina premium se află în ultima etapă a dezvoltării. Prezentarea oficială este programată să aibă loc în această toamnă.

GALERIE FOTO

Un prototip camuflat le-a atras atenția unor călători care se îndreptau către Piatra-Neamț. În imaginile surprinse de ei chiar la intrarea în oraș este, fără îndoială, noua generație a modelului premium Mercedes-Benz Clasa S W223.

Camuflajul acoperă întreaga caroserie și stopurile. Sunt lăsate la vedere grila radiatorului, cea mai mare parte a farurilor cu formă nouă, montanții și acoperișul de culoare neagră.

De ce Mercedes-Benz Clasa S se află în teste în România?

Explicația pentru prezența limuzinei Mercedes pe șoselele din România poate fi una singură. La uzina Star Assembly, sucursală Daimler, de la Sebeș se construiesc cutiile automate 9G-Tronic cu nouă trepte, 7G-DCT cu șapte trepte și dublu ambreiaj și, începând de anul trecut, 8G-DCT cu opt rapoarte.

În cadrul centrului de producție Star Transmission sunt produse roti dințate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii și sisteme de direcție.

Astfel, inginerii de la Mercedes ar putea testa componentele produse la Sebeș și Cugir pe limuzina Clasa S.

Peste 3000 de angajați lucrează în cele două uzine, sucursale ale companiei Daimler.

Ce aduce nou Mercedes-Benz Clasa S?

Mercedes-Benz Clasa S a fost, de-a lungul timpului, un avangardist în ceea ce privește tehnologia. Iar noua generație nu va face excepție. Astfel, limuzina va primi cea mai nouă versiune a sistemului bazat pe inteligență artificială MBUX.

La bord vor fi cu 27 de butoane mai puține decât în actuala generație. Rolul acestora va fi preluat de ecranul tip portret de 12.8 inci. Acesta și instrumentarul de bord cu afișaj tridimensional, montat pe coloana de direcție, vor înlocui ecranele duale unite sub un capac de sticlă.

Night Vision, recunoaștere facială, dar și, în premieră, airbag-uri frontale montate în spătarul scaunelor din față pentru a-i proteja pe pasagerii din spate se află pe lista de dotări pregătită de cei de la Mercedes pentru noua generație Clasa S.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide