Mercedes-Benz confirmă că va elimina câteva modele din gamă

Autor: ProMotor 05 mart. 2020 Știri auto

Noua eră a vehiculelor electrificate reprezintă o provocare majoră pentru companiile din industria auto.

Investițiile necesare pentru a rămâne competitiv sunt enorme și există, în general, două modalități de a face față situației – producătorii auto fie să consolidează prin sinergii cu alți mari producători, fie reduc costurile prin eliminarea din gamă a unor modele sau motoare. Aparent, Mercedes-Benz va adopta a doua cale prin excluderea unor modele de mașini, motoare, dar și platforme.

„Ne revizuim portofoliul de produse, mai ales că am anunțat atât de multe modele pur electrice”, a comentat pentru Autocar Markus Schafer, șeful unei divizii Mercedes. „Cunoașterea complexității acestui domeniu ne-a făcut că revizuim gama noastră actuală. Ideea este să eficientizezi – eliminând variante de mașini, dar și platforme și alte componente”.

Schafer nu a specificat ce modele vor fi eliminate, dar el a numit Clasa G, SL, AMG GT și Clasa S drept vehicule care au platforme proprii. „În viitor, vom avea aceleași platforme pe diverse mașini și veți vedea rezultatele destul de curând”, a spus el, sugerând că unele dintre cele mai scumpe modele ale mărcii ar putea dispărea.

Oficialul companiei nu a furnizat detalii exacte despre viitorul motoarelor V8 și V12, dar a explicat că totul depinde de standardele de emisii Euro 7.

În luna mai a acestui an Mercedes-Benz Clasa X va fi scos din producție. Motivul ar fi interesul scăzut pentru acest model, vânzările mici, dar și prețul mult prea mare pentru un pickup utilitar.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Motor1.com



Comentarii
Inchide