Mercedes-Benz EQT: prețuri pentru cel mai versatil model electric al producătorului german

Autor: Ionuț Vîlciu 19 mai 2023 Știri auto

Noul model electric de la Mercedes-Benz nu este un coupe sau un SUV, ci un van. Bazat pe Clasa T, noul EQT îmbină practicalitatea cu puterea electrică.

Mercedes-Benz continuă demersurile de electrificare a gamei sale și lansează un nou model electric, dar de data aceasta nu este vorba despre un SUV exclusivist, așa cum este Mercedes-Maybach EQS sau un sedan electric precum EQE, ci despre ceva cu o doză mare de practicalitate. Producătorul german a lansat van-ul complet electric EQT, ruda electrică a Clasei T, un model care va concura pe piața monovolumelor de mici dimensiuni.

La exterior, EQT este ușor de identificat datorită părții frontale redesenate, care diferențiază varianta electrică de Clasa T cu motoare termice, convenționale. Panoul frontal din negru lucios înlocuiește grila tradițională a modelului cu motoare tradiționale. În același timp, datorită amplasării compacte a bateriei în partea inferioară a caroseriei, permițând un centru de greutate coborât, oferă aproape aceeași versatilitate și funcționalitate în interior precum Clasa T cu propulsie convențională. EQT are o lungime de 4498 de milimetri, o lățime de 1859 de milimetri și o înălțime de 1819 de milimetri. O variantă cu ampatament lung va urma în acest an.

Mercedes-Benz EQT este o electrică pentru cei ce au nevoie de o mașină practică

Odată cu lansarea pe piață, este disponibil un motor electric cu o putere maximă de 122 CP și un cuplu maxim de 245 Nm. Bateria litiu-ion este amplasată într-un loc protejat împotriva accidentelor, în partea inferioară a caroseriei, în fața punții spate, și are o capacitate utilă de 45 kWh.

EQT poate fi încărcat la curent alternativ la 22 kW, folosind încărcătorul de la bord. Procesul este și mai rapid la stațiile de încărcare rapidă. EQT este echipat cu un încărcător de curent continuu de 80 kW, caz în care timpul de încărcare de la 10% la 80% este de 38 de minute.

EQT utilizează, de asemenea, o pompă de căldură pentru a fi mai eficient din punct de vedere energetic, pentru a reduce necesarul de putere și pentru a furniza cea mai mare parte a energiei pentru o autonomie stabilă a autovehiculului prin gestionarea termică activă.

Monovolumul electric de mici dimensiuni va putea fi comandat în viitorul apropiat. Prețurile încep de la 41.596 de euro (fără TVA), 49.499 de euro (cu TVA) pentru EQT cu motor electric de 122 CP și lungime standard.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide