Un Mercedes-Benz aflat în atenția autorităților suedeze a fost descoperit la frontiera română – VIDEO

Autor: Marius Vișan 15 iul. 2021 Știri auto

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit la controlul de frontieră un autoturism marca Mercedes-Benz, care figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare. Autoturismul a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

În data de 12 iulie, în jurul orei 21.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Franța, an de fabricație 2017.

Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză,  polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Suedia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul din Franța și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este  implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Alte vehicule cu probleme descoperite la graniță în 2020

Anul trecut, peste 150 de autovehicule aflate în atenția autorităților din țară și din străinătate, semnalate furate sau căutate, au fost descoperite la frontieră.

În urma misiunilor desfășurate în punctele de trecere a frontierei, polițiștii de frontieră au descoperit peste 156 de autovehicule semnalate furate sau căutate de autorități (122 autoturisme, 19 microbuze, 10 automarfare, 2 motociclete şi 3 remorci).

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la PTF Petea (județul Satu Mare), PTF Nădlac II (județul Arad) și PTF Borș (județul Bihor). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Republica Moldova, în PTF Albița şi PTF Sculeni, precum şi la granița cu Bulgaria.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia de Frontiera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide