Mercedes-Benz renunță la un model lansat cu mai puțin de 3 ani în urmă! Care este motivul?

Autor: Elena Luchian 31 ian. 2020 Știri auto

Mercedes-Benz renunță la un model lansat cu mai puțin de 3 ani în urmă. Pick-up-ul X-Class dispare din gamă în următoarele luni.

Galerie foto

Nemții de la Auto Motor und Sport scriu că Mercedes-Benz X-Class se va mai produce doar până la sfârșitul lunii mai a acestui an. Măsura radicală face parte din strategia Daimler de a reduce semnificativ costurile într-un timp cât mai scurt, iar X-Class este primul model sacrificat. Auto Motor und Sport a primit și un răspuns oficial, Mercedes reacționând prompt la informațiile publicate de nemți: “S-a decis că de la sfârșitul lunii mai, nu vom mai produce acest motiv relativ nou.”

Cei care au comandat deja un pick-up Mercedes își vor primi mașina configurată, iar unitățile vândute vor beneficia în continuare de service și garanție, asigurate de divizia Mercedes-Benz Vans.

Zvonuri referitoare la posibila dispariție a Clasei X au apărut încă din vara anului trecut, dar Mercedes nu a furnizat nicio informație care să le infirme sau să le confirme.

Modelul construit pe aceeași platformă ca Nissan Navara nu a avut succesul sperat de compania premium. Construit la uzina din Barcelona, alături de Nissan Navara și Renault Alaskan, X-Class a convins doar 16.700 clienți, la nivel global, în 2018, și de 15.300 clienți în 2019. Anul trecut, fratele de platformă, Nissan Navara, a fost ales de 66.000 de clienți.

Mercedes a decis, de la începutul lansării pe piață, să-l țină pe X-Class departe de piața americană, acolo unde, spuneau nemții în urmă cu doi ani, nu ar fi avut nicio șansă printre coloșii locali extrem de populari.

Mercedes-Benz X-Class a ajuns pe piață în 2017. În România, mașina a venit cu un preț de pornire de 35.528 de euro. Era suma pe care clienții o plăteau pentru versiunea cu motor turbodiesel de 2,3 litri cu 163 de cai putere, cuplat la o cutie manuală cu șase trepte. Nissan Navara cu același motor pornește de la 30.810 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide