Mercedes-Benz SL63 AMG World Championship Collector’s Edition, pregătit de Hamilton şi Rosberg!

Autor: Adrian Mihălţianu 02 dec. 2014 Știri auto

Cumpărătorii interesaţi de un SL63 AMG au acum o ocazie unică: pot cumpăra unul dintre cele 38 de exemplare preparate cu ajutorul lui Lewis Hamilton şi Nico Rosberg – maşina albă este a celui din urmă, în timp ce maşina neagră poartă amprenta campionului mondial de Formula 1.

Nu-i greu de ghicit: maşina asta e preparată conform dorinţelor lui Lewis Hamilton

De ce 19 exemplare din fiecare culoare? Pentru că tot atâtea curse au fost în campionatul 2014, Mercedes-Benz câştigând 16 dintre ele, fiind pe podium la absolut fiecare dintre ele, reuşind chiar 11 clasări pe locul 1 şi 2. O dominaţie formidabilă pentru o echipă care a meritat să câştige, iar acum Mercedes-Benz s-a hotărât să o celebreze în stil mare. 

Lewis Hamilton a ales combinaţia de negru cu inserţii aurii. Superb, de înaltă clasă. Iar circuitul este…

Fiecare maşină este unicat, pentru că interiorul este personalizat cu silueta circuitului căruia îi aduce tribut exemplarul respectiv – brodată pe covoraşele frontale, dar şi gravată pe consola centrală şi pe cheia maşinii. Normal, dotările fiecărei maşini sunt cele de top pe care le poţi avea pe un SL63 AMG – inclusiv motorul V8 bi-turbo de 5.5 litri şi 585 CP, cu limitare electronică abia la 300 km/h, ca semn al sportivităţii echipei de Formula 1. 

Interiorul unuia dintre exemplarele lui Nico Rosberg. Ghiciţi circuitul!

Maşinile vor fi vândute iniţial în perechi, apoi cumpărătorii vor putea opta pentru una dintre ele. Ei vor primi odată cu maşina şi o cască purtată de Lewis Hamilton sau Nico Rosberg, precum şi câte un ceas IWC Ingenieur ediţie specială, o carte despre Formula 1 semnată de amândoi piloţii şi o invitaţie la cursa de deschidere a sezonului din 2015 de la Melbourne. Maşinile vor fi înmânate însă abia cu ocazia Marelui Premiu German din 2015.

O piesă de artă de peste 320.000 de euro bucata. Merită? Merită

Dacă vă întrebaţi cât costă, ei bine, ţineţi-vă bine: perechea costă 629.510 euro, cu tot cu TVA-ul din Germania. Preţul unui exemplar cumpărat individual este de 320.100 euro cu TVA inclus (un SL63 normal, cu motorizarea de top, costă 198.000 de euro în România). Bănuim că la ora când terminăm de scris acest articol, se vor fi vândut deja fiecare dintre ele, iar din Germania vor ajunge prin Dubai, Arabia Saudită şi în colecţiile marilor miliardari ai lumii.

Cu toate astea, ne putem delecta cu ele în galeria foto. Măcar atât, nu? 🙂

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide