Mercedes-Benz va dezvălui noul EQS SUV în cadrul Salonului Auto de la Beijing

Autor: Mihai Morcovescu 24 mart. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux Mercedes-Benz a anunțat că noul EQS SUV va fi prezentat luna viitoare, la Beijing. Varianta SUV a sedanului electric EQS va putea fi admirată în cadrul salonului automobilistic găzduit de capitala chineză începând cu 19 aprilie.

Noul Mercedes-Benz EQS SUV va primi tehnologia MBUX Hyperscreen

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Compania din Stuttgart lucrează de ceva vreme la versiunea SUV a sedanului electric EQS. Zilele trecute, germanii au publicat un set de fotografii cu prototipuri ale acestui model camuflate din timpul testelor care au avut loc în deșertul american Nevada.

Pentru moment, oficialii Mercedes-Benz nu au dezvăluit nici un detaliu despre EQS SUV. Există, însă, informații care spun că noul model electric al nemților va folosi același motor ca varianta sedan.

Este vorba despre o versiune entry-level cu un motor electric de 334 CP și cu tracțiune spate. Va exista și o versiune mai puternică va dispune de două unități electrice, capabile să dezvolte 516 CP. Detaliile privind autonomia rămân, de asemenea, secrete. Însă, sedanul EQS 450+ oferă o autonomie 563 de kilometri, așa că ne așteptăm la o valoare apropiată pentru EQS SUV.

Asemenea sedanurilor EQS și EQE, noul EQS SUV va primi planșa de bord digitală MBUX Hyperscreen. Acesta este format dintr-un instrumentar de bord, un ecran central de infotainment și un al treilea afișaj poziționat în dreptul pasagerului din dreapta. Suprafața totală este de 56 inch. Se mai știe și că SUV-ul va fi oferit standard cu două rânduri de scaune. Opțional, modelul electric va putea fi comandat cu un al treilea rând de scaune.

Cei de la Mercedes-Benz au anunțat că noul EQS SUV va fi prezentat în premieră mondială pe 19 aprilie, la Salonul Auto de la Beijing. Viitorul model electric va fi construit la uzina din Vance (Alabama, SUA).

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide