Mercedes-Benz Vision EQS este o Clasa S din viitor – Galerie FOTO

Autor: Cristian Agatie 10 sept. 2019 Știri auto

Vezi galeria foto

După cum sugerează numele, Mercedes-Benz Vision EQS reprezintă conceptul unui nou model în gama EQ de automobile electrice a Mercedes-Benz, fiind echivalentul cu propulsie electrică al Clasei S. Din acest punct de vedere putem vedea în Vision EQS de pe acum liniile unui viitor model al Calsei S, designul conceptului prezentat la Frankfurt fiind deosebit de matur, aproape gata de a intra în producţia de serie.

Mercedes-Benz Vision EQS este realizat pe baza unei noi platforme modulare electrice, care poartă denumirea internă EV2. Aceasta permite modifuicarea în limite largi a ampatamentului şi ecartamentului pentru a acomoda o gamă largă de modele din clase diferite şi cu arhitecturi diverse.

Sistemul de propulsie constă în două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, care împreună însumează o putere maximă de 350 kW (circa 475 CP) şi un cuplu generos, de 760 Nm. În această configuraţie, Mercedes-Benz Vision EQS poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 4,5 secunde, putând atinge o viteză maximă limitată la 200 km/h. 

Citeşte şi

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Cum se făceau testele auto în România înainte de 1989 cu Dacia 1300. VIDEO

Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola – VIDEO

Bateriile Li-Ion, care însumează o capacitate de 100 kWh, sunt furnizate de subsidiara Daimler Accumotive şi asigură o autonomie de 700 km, conform ciclului european WLTP. Încărcat de la o staţie rapidă în curent continuu de 350 kW, Mercedes-Benz EQS poate atinge un nivel de încărcare de 80% în mai puţin de 20 de minute.

Conceptul este capabil de conducere autonomă de nivel 3 – şoferul nu trebuie să aibă mâinile pe volan la rularea în anumite condiţii (pe autostradă), dar poate fi actualizat pentru autonomie completă, graţie unui sistem de modular de senzori.

Ca şi în cazul altor concepte Mercedes-Benz EQ, grila frontală este capabişă să afişeze imagini elaborate, fiind dotată cu 940 de LED-uri individuale controlate de 188 de circuite de comandă separate, pentru un efect tridimensional.

Vezi galeria foto

Grila este încadrată de farurile Digital Light, fiecare având patru module cu lentile holografice. Acestea se roresc la 2000 rpm, fiind capabile să „proiecteze” imagini holografice. Farurile holografice dispun de 500 de LED-uri, fiecare putând fi controlat individual. În spate, EQS afişează o „centură luminoasă” în locul blocurilor optice tradiţionale.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide