Mercedes Benz Water Cannon 10000

Autor: Silviu Draganescu 01 ian. 2010 Știri auto

Impresionantul prototip prezentat de Mercedes Benz, şi care va ajunge în serie sub numele de WaWe 10, este realizat pe baza unui şasiu de Actros 3341 cu transmisie integrală, pe care a fost montat un motor V6 diesel Euro 5 de 408 CP. Cu o lungime de aproape 10 metri şi o înălţime de 3,7 metri, vehiculul poate ajunge până la o masă totală de 33 de tone.

Rezervorul principal de apă are o capacitate de 10.000 de litri, de care se pot folosi patru tunuri de apă: unul principal servit de o pompă centrifugală cu un debit de 3500 de litri pe minut la o presiune de 10 bar plus alte 3 tunuri, două în faţă şi unul în spate, toate acţionate de propriul motor diesel.

Interiorul poate acomoda cinci oameni: un şofer, un comandat, un observator şi doi operatori de tunuri. Printre alte dotări mai amintim de protecţiile împotriva incendiilor, montate atât sub maşină cât şi în interiorul ei. Preţul unui asemenea monstru menit să menţină liniştea publică: aproape un milion de euro.

Guvernul german vrea să cumpere 78 de vehicule până în 2019, primele trei Mercedes Benz WaWe 10 urmând să fie livrate încă din acest an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide