Mercedes Clasa G Intruder este cel mai ciudat concept pe care-l poți cumpăra acum

Autor: George Cristea 17 nov. 2020 Știri auto

Mercedes Clasa G Intruder este cel mai ciudat concept care poartă steaua în trei colțuri și pe care-l poți cumpăra acum la licitație. Jumătate Clasa G, jumătate SLK, Intruder a fost realizat de Heuliez pentru Salonul Auto de la Paris din 1996.

Intră în Galeria FOTO

Un concept neobișnuit având la bază platforma Clasei G  este în acest moment de vânzare în Marea Britanie. Cu o siluetă de cabriolet și un șasiu de off-roader, Intruder este probabil cea mai ciudată mașină pe care ai văzut-o vreodată. OK, după Fiat Multipla (o prezență constantă în topurile celor mai urâte modele) și Nissan Murano Cabrio.

Conceptul Intruder a fost construit de carosierul francez Heuliez pentru ediția din 1996 a Salonului Auto de la Paris. Acum dispărut de pe piață, Heuliez se află în spatele unor proiecte cu producție limitată, cum au fost Renault R5 Turbo și mecanismul de pliere al acoperișului lui Peugeot 206 CC.

Mercedes Clasa G Intruder: jumătate off-roader, jumătate cabriolet

După cum este sau nu evident, Intruder este inspirat de Mercedes-Benz SLK, care fusese dezvăluit cu numai câteva luni mai devreme, la Salonul Auto de la Torino. Ca și Mercedes SLK, Intruder dispunea de un acoperiș rigid escamotabil. Sub caroserie, însă, conceptul ascunde platforma lui Mercedes G320, în configurație completă. Desigur, inclusiv cu tracțiunea integrală și diferențialele blocante.

Intruder a servit ca prototip pentru OPAC Contender, un model produs în numai cinci exemplare, dar cu o caroserie de coupé, nu cabriolet. Heuliez și-a încetat activitatea în prima jumătate a anilor 2000, ca urmare a înăspririi condițiilor de piață. De altfel, carosierii independenți au fost măturați de pe piață – chiar și nume legendare, ca Bertone, dispărând de pe piață.

Potrivit anunțului de vânzare de pe site-ul PistonHeads, acoperișul lui Intruder are nevoie de 30 de secunde pentru a fi pliat în portbagaj. Conceptul, care este perfect funcțional, a beneficiat de o operațiune de restaurare care a costat peste 280.000 de euro. Cu acest prilej au fost recondiționate atât motorul, cât și mecanismul de pliere a acoperișului. Mai puțin de 1.600 de kilometri indică kilometrajul lui Intruder. Prețul de vânzare este de circa 175.000 de lire – ceva mai mult de 195.000 de euro.

sursa: Motor Authority

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Piston Heads



Comentarii
Inchide