Mercedes EQA confirmat pentru lansare în 2020

Autor: ProMotor 12 dec. 2019 Știri auto

Mercedes EQA, viitorul crossover compact cu propulsie electrică al casei din Stuttgart a fost confirmat pentru lansare în 2020. Informația a fost confirmată oficial în timpul lansării de miercuri a lui Mercedes GLA.

Crossoverul cu propulsie electrică al lui Mercedes, care va concura în curând împotriva unor modele ca VW ID.4 și Audi Q4 e-tron, a apărut într-o imagine teaser în timpul conferinței de presă pentru lansarea lui Mercedes GLA. Imaginea și momentul apariției acesteia confirmă faptul că viitorul EQA reprezintă o versiune electrică a lui GLA și nu al Clasei A, așa cum se speculase inițial.

Intră în Galeria FOTO

Mai multe prototipuri ale viitorului crossover electric Mercedes au putut fi deja văzute pe timpul testelor de iarnă. Și aceste imagini confirmă faptul că viitorul  EQA va avea profilul și forma pe care o cunoaștem deja de la Mercedes GLA. Designul va fi însă distinct, cu o grilă specifică și colțuri ceva mai rotunjite decât ale lui GLA.

Mercedes a prezentat conceptul lui EQA în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2017. Acesta avea caracteristicile unui hatchback compact, cu o lungime de 4,29 metri, fiind ceva mai scurt (dar mai lat) decât modelul Clasa A actual. Versiunea de serie a lui EQA va fi mai înălțată, cu o formă clară de crossover, cu toate că este de așteptat să păstreze elementele de design ale conceptului.

Punctul de atracție al conceptului era partea frontală, cu un design al farurilor care sugerează spirele din cupru ale unui motor electric și o grilă virtuală care își schimbă imaginea în funcție de modul de rulare al mașinii. De asemenea, conceptul era motorizat de o pereche de motoare electrice – câte unul pe fiecare axă – carea asigură tracțiunea pe toate cele patru roți. Acest sistem de propulsie este foarte probabil că va ajunge și pe modelul de serie.

Puterea motoarelor electrice va depinde și de capacitatea bateriei, în funcție de versiunea și echiparea modelului. Mercedes spune însă că cea mai puternică versiune va livra mai mult de 275 CP, cu un cuplu maxim de 500 Nm. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h în mai puțin de cinci secunde pare ceva foarte probabil. În funcție de configurația motoare-baterii, autonomia viitorului Mercedes EQA va ajunge la circa 400 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide