Mercedes face angajări la fabrica din Sebeş. Germanii cresc producția de cutii de viteze

Autor: Marius Vișan 08 sept. 2020 Știri auto

Star Assembly crește capacitatea de producție a transmisiei 8G-DC la fabrica din Sebeș. Star Assembly, divizia locală a Grupului Daimler care produce transmisiile automate şi a treia cea mai mare companie producătoare din industria auto din ţară, a crescut capacitatea producţiei transmisiei 8G-DC.

Astfel, 145 de noi de locuri de muncă au fost astfel create la fabrica de cutii de viteze de la Sebeş, asta în condițiile în care anul trecut afacerile Star Assembly au fost în scădere.

Grupul german Daimler anunţă creşterea producţiei de cutii de viteze la Sebeş datorită cererii mari pentru maşinile Mercedes-Benz, anunţă Ziarul Financiar.

Star Assembly a pornit în acest an şi producţia cutiei 8G-DCT hybrid

„A fost o oportunitate foarte bună pentru a asigura temporar activitate pentru 70 de colegi prin detaşarea de la Cugir, iar o parte dintre aceşti angajaţi vor continua să îşi desfăşoare activitatea la Sebeş. Pentru a acoperi diferenţa de personal, Star Assembly caută colegi care să sprijine activitatea de producţie a cutiei cu dublu ambreiaj 8G-DCT de la Sebeş. Conducerea companiei a depus eforturi susţinute pentru ca niciun angajat să nu îşi piardă locul de muncă la Cugir“, au spus oficialii companiei.

Star Assembly a rulat afaceri de 1,53 miliarde de euro în 2019. Companiile Mercedes-Benz AG Star Assembly şi Star Transmission, au în prezent circa 3.000 angajaţi, scrie Mediafax.ro.

Star Assembly, Subsidiara Daimler în România, a început oficial producţia cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte 8G-DCT acum doi ani, în 2018. Pentru integrarea acestui nou produs în portofoliul de transmisii, Daimler a construit la Sebeş două noi hale de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 54.000 de metri pătraţi.

Sebeş este prima şi singura locaţie din reţeaua de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide