Bijuterie pe patru roţi indisponibilizată de poliţiştii gălăţeni – FOTO

Autor: ProMotor 26 ian. 2021 Știri auto

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism de lux în valoare de 50.000 de euro, care avea un certificat de înmatriculare fals și a fost declarat ca fiind furat din Germania.

În data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul bulgar D.D., în vârstă de 47 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes – Benz GLE, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2016.

Un autoturism Mercedes-Benz GLE în valoare de 50.000 de euro care avea acte false

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pentru autoturismul în cauză, un certificat de înmatriculare care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, poliţiştii de frontieră au extins verificările, iar în data de 25.01.2021, în urma schimbului de informaţii cu poliţiştii din Germania, colegii noștri au constatat că autoturismul figurează declarat furat, fiind ulterior introdus în bazele de date de autoritățile din Germania, ca bun căutat pentru confiscare.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că nu are calitatea de proprietar, el doar asigurând transportul autoturismului în Ucraina, în schimbul unei sume de bani şi nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și și tăinuire, iar autoturismul în valoare de 250.000 de lei (50.000 de euro), a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Cele mai scumpe masini furate care au încercat să intre în România în 2020

În primele unsprezece luni ale anului 2020, în urma misiunilor desfăşurate în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au descoperit 156 de autovehicule semnalate furate sau căutate de autorităţi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliţiştia de frontierăComentarii
Inchide