Mercedes-Maybach cu motor V12, prezentat în mare secret și cu poze modificate în Photoshop

Autor: David Andrei 13 mai 2021 Știri auto

Mercedes-Maybach cu motorV12 a fost lansat în mare secret. Constructorul prezintă vârful de gamă cu aceleași fotografii cu care a prezentat versiunea inferioară, adăugând doar un “V12” pe aripi. De ce se tem nemții să facă mare tam-tam cu cel mai mare motor al companiei?

GALERIE FOTO

Debut bizar pentru cel mai puternic și mai rapid Maybach al noii generații Clasa S. Mercedes păstrează misterul în ceea ce privește noua versiune, care poartă indicativul S 680. Constructorul a publicat o serie de fotografii identice cu cele folosite pentru versiunea inferioară cu motor V8. Singurele diferențe sunt reprezentate de apariția, pe aripile din față, a numărului de cilindri și a dispunerii lor, iar pe capota portbagajului se poate remarca indicativul “S 680”.(vezi GALERIA FOTO).

În plină tendință de downsizing și de electrificare, nemții lansează ceea ce poate fi ultima mașină cu motor V12. Nemții se tem, cel mai probabil, să nu provoace furia ecologiștilor. Fotografiile modificate în Photoshop nu sunt însoțite de nicio informație referitoare la cilindree sau performanțe. Sunt șanse ca aceasta să fie o unitate biturbo de 6.0 litri, aceeași care a fost folosită și la Mercedes-Maybach Clasa S W222. Dar la generația anterioară, vârful de gamă era S 650. S 680 cu același motor era rezervat pieței chineze.

Motorul noului Mercedes-Maybach ar putea livra 630 de cai putere și un cuplu de 1.000 de Newtoni metru. Sunt cifre care îl fac cel mai puternic S W223. Surse neoficiale menționează că limuzina ar fi echipată cu sistemul 4MATIC. Ar fi primul Maybach cu tracțiune integrală din istorie.

Mercedes-Maybach, ultimul model cu motor V12

Constructorul german anunțase sosirea unui Mercedes-Maybach cu motor V12 încă din toamna anului trecut, deși specialiștii susțineau că vremea acestui motor a apus.

Propulsorul V12 a dispărut din gama AMG odată cu dispariția lui S65. Mercedes a ales înlocuirea acestuia cu un sistem plug-in hybrid, care integrează motorul V8 de 4.0 litri și un motor electric. Este sistemul de propulsie care va pune în mișcare viitorul Mercedes-AMG S73 e. Acesta va veni cu aproximativ 800 de cai putere și va fi cel mai puternic Mercedes, până în momentul lansării hypercar-ului One.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide