Metodă ingenioasă folosită de un candidat pentru a copia la examenul auto

Autor: George Cristea 05 apr. 2021 Știri auto

Un candidat la examenul auto a folosit o metodă ingenioasă pentru a copia la proba teoretică. A fost descoperit de un polițist care participa la examen în rolul de candidat fals.

Intră în Galeria FOTO

Pandemia îi determină pe oameni să fie creativi, în special când este vorba de fentarea autorităților. Un bărbat care susținea examenul de conducere s-a folosit de masca de protecție pentru a ascunde în aceasta un dispozitiv video. Cu ajutorul acestuia, bărbatul a obținut ajutor din afara sălii de examen folosind o metodă cel puțin la fel de ingenioasă.

S-a întâmplat la Modena, în Italia, în timpul examenului pentru obținerea permisului de conducere de categoria B. Bărbatul a devenit suspect după ce un polițist sub acoperire aflat în sala de examen a observat că acesta era agitat și avea un comportament ciudat. În plus, polițistul a observat că bărbatul avea masca neobișnuit de umflată, că își punea constant mâinile în zona gurii și că avea o postură nefirească, aplecată, ca și cum ar fi încercat să ascundă ceva.

Metodă ingenioasă pentru a copia la examenul auto. Ce riscă acum candidatul

Comportamentul suspect i-a determinat pe polițiști să facă verificări suplimentare. La finalul examenului, aceștia i-au cerut candidatului masca folosită, oferindu-i alta în schimb. Astfel, oamenii legii au descoperit felul în care bărbatul încerca să fraudeze examenul.

Răspunsurile îi erau oferite de la distanță, de către un alt bărbat, care îi trimitea mesaje pe telefonul pe care bărbatul îl avea în buzunar. Metoda de comunicare era cel puțin la fel de ingenioasă: o vibrație pentru răspunsurile corecte și două pentru cele greșite. Candidatul care a încercat să copieze este acum cercetat în libertate pentru fraudă. În Italia, pedeapsa pentru această faptă este închisoarea. Numai în luna martie au fost arestați trei bărbați pentru fapte similare.

România are una dintre cele mai ciudate proceduri pentru susținerea examenului auto din lume, tocmai pentru a împiedica fraudarea probelor.

sursa: La Stampa

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide