Metrorex intră în secolul XXI: apare plata contactless la unele stații de metrou

Autor: Promotor 14 nov. 2019 Știri auto

Metrorex intră în sfârșit în secolul XXI, după ce a activat plățile contactless direct la turnicheții de acces la metrou. Plata cu cardul contactless nu este încă disponibilă la toate staţiile de metrou, ci doar la Pipera, Aurel Vlaicu, Piaţa Victoriei 1 si 2, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii 1 şi 2, Tineretului şi Grozăveşti. Este vorba de un program pilot, care se va derula pentru aproximativ 2-3 luni, urmând ca acesta să fie extins ulterior.

„Proiectul de Modernizare Control Acces, costul total a fost undeva la 182 milioane de lei, 39 de milioane de euro cu TVA. Proiectul a fost finaţat din fonduri europene nerabursabile, deci am şi contribuţie 85% de la Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare. Proiectul de astăzi nu costă nimic. Aparatele achiziţionate au cititoare din fabricaţie, cititoare pentru cardurile contactless. Noi acum îmbunătăţim ca o soluţie de plată utilizarea cardurilor bancare pe aceste cititoare care sunt deja încorporate în echipamentul achiziţionat în cadrul proiectului de modernizare, din care face parte”, a explicat Mariana Miclăuş, directorul Metrorex.

Întrebată dacă preţurile călătoriilor cu metroul se vor scumpi, aceasta a spus că nu are nicio informaţie despre acest lucru, iar în cazul în care se va lua o astfel de decizie, va fi în acord cu Ministerul Transporturilor.

„Nu pot să spun acest lucru pentru că eu nu am asemenea informaţii. Se va lua de comun acord cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor”, a spus Mariana Miclăuş.

Noul serviciu de plată cu cardul contactless va fi disponibil în şapte staţii de metrou. Proiectul a fost realizat de Metrorex în parteneriat cu BCR, Mastercard şi Visa, iar comisionul este 0.

Plata se va putea face atât cu cardul contacless, dar şi cu telefonul mobil sau cu ceasul inteligent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide