Metroul din Drumul Taberei se va deschide din 15 septembrie 2020 – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 09 sept. 2020 Știri auto

O veste bună pentru cei care așteptau deschiderea magistralei de metrou din Drumul Taberei.

„Marele eveniment se va produce fie duminică, fie luni sau marți, săptămâna viitoare. Deci, cel târziu pe 15 septembrie veți putea călători cu metroul, iar Drumul Taberei nu va mai fi un cartier “rupt” de București”, scrie jurnalistul StirileProTV.ro Vitalie Cojocari, pe pagina personală de Facebook.

Conform acestuia, totul depinde de semnarea procesului de recepție a lucrării. Tot el spune că anumite lucrări la suprafață, dar sunt asigurări că acestea nu vor afecta circulația și siguranța călătorilor.

Magistrala are 10 stații, construite în aproape 10 ani

Metroul are 10 stații și este cea mai importantă lucrare de infrastructură din București din ultimii 30 de ani.

– Staţia Eroilor 2
– Staţia Academia Militară
– Staţia Orizont
– Staţia Favorit
– Staţia Parc Drumul Taberei
– Staţia Romancierilor
– Staţia Brâncuşi
– Staţia Râul Doamnei
– Depoul Valea Ialomiţei

Lucrările au început în anul 2011

Lucrările la metroul spre Drumul Taberei au început la finalul lui 2011. Timp de aproape doi ani s-a lucrat însă puţin, deoarece autorităţile au alocat bani cu ţârâita sau deloc. Abia din 2013 Bruxelles-ul a acceptat să dea bani pentru acest proiect şi au început lucrări mai serioase.

Când va fi gata, pe noua magistrală de metrou vor circula pentru început trenuri Bombardier, care au intrat în flota Metrorex începând cu 2003, urmând ca ulterior să fie achiziționate și alte noi trenuri. Valoarea investiţiei este estimată la peste 90 de milioane de euro.

Primul termen de finalizare era 2015, însă darea în funcţiune se va produce, cel mai probabil, pe 15 septembrie 2020.

Intră în Galeria Foto

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide