MG dezvăluie cel mai puternic model produs vreodată: 435 CP pentru MG4 EV XPower

Autor: Adrian Somai 05 iul. 2023 Știri auto

Britanicii de la MG au lansat la mijlocul acestei săptămâni noul MG4 EV XPower, un hot hatch cu propulsie electrică care promite niște cifre tehnice de invidiat. Noul MG4 EV XPower ne este prezentat ca fiind cel mai puternic model MG realizat vreodată, având sub capotă nu mai puțin de 435 de cai putere.

Avem în față, așadar, o versiune de performanță a modelului electric MG4 EV. Britanicii deținuți de chinezii de la SAIC Motor s-au întrecut pe sine de această dată, reușind să aducă pe piață cel mai puternic model pe care l-au construit în istorie. Noul MG4 EV XPower are la bază platforma Modular Scalable Platform, dezvoltată de cei de la SAIC.

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, noul MG4 EV XPower va putea fi diferențiat rapid pe șosea, fiind vopsit într-o nuanță specială verde deschisă. Potrivit Carscoops, modelul mai este echipat cu un set de jante noi de 18 inci, cu etriere vopsite în portocaliu și cu un plafon vopsit în negru.

Tracțiune integrală și sistem de control dinamic în viraje

MG4 EV XPower este echipat cu un sistem format din două unități electrice, una amplasată pe puntea față, una pe puntea spate. Propulsorul care livrează putere către roțile din față dezvoltă 204 cai, în timp ce motorul care antrenează roțile spate se laudă cu nu mai puțin de 231 de cai putere. În total, întreg sistemul se mândrește cu o putere de 435 de cai și cu un cuplu maxim de 600 Nm.

În aceste condiții tehnice, noul MG4 EV XPower promite o accelerație de la 0 la 100 km/h posibil de realizat în numai 3.8 secunde. Până la această oră nu au fost făcute publice informații cu privire la viteza maximă pe care o va putea prinde noul hot hatch din gama producătorului britanic. Tot la capitolul tehnic mai trebuie spus că MG4 EV XPower a primit în premieră un sistem de control dinamic în viraje, format dintr-un diferențial cu blocare electronică și un modul de control inteligent al motorului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MG


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide