Michael Schumacher, din nou la curse? Primele vești bune în aproape șapte ani

Autor: Elena Luchian 20 iul. 2020 Știri auto

Apar primele vești bune despre Michael Schumacher. Aproape șapte ani au trecut de la accidentul suferit la schi de pilotul de legendă.

GALERIE FOTO 

Amicul lui Michael Schumacher, Jean Todt, a dat vestea pe care fanii septuplului campion mondial o așteptau de șase ani și jumătate. Aflat la Budapesta pentru cea de-a treia cursă a sezonului, șeful Federației Internaționale de Automobilism a povestit: “L-am văzut pe Michael săptămâna trecută. Este un luptător. Sper ca toată lumea să-l vadă cât mai curând. Pentru ca acest lucru să se întâmple, el și familia lui muncesc împreună zi de zi.”

Jean Todt a păstrat o relație foarte apropiată cu Michael Schumacher și familia sa, încă din perioada în care francezul era șef la Ferrari, echipa la care Schumi a petrecut 10 sezoane și cu care a câștigat cinci dintre cele șapte titluri ale sale.

Todt îl vizitează constant pe Schumacher la reședința sa aflată în Elveția, pe malul lacului Geneva, acolo unde au acces doar prietenii foarte apropiați și familia.

Și fostul coleg al lui Schumacher la Ferrari, Felipe Massa, le-a dat speranțe fanilor. “Știu cum se simte, am informații. Relația mea cu el a fost mereu una apropiată. Visez și mă rog în fiecare zi pentru ca starea lui să se îmbunătățească și să apară din nou la curse, mai ales că acum și fiul său concurează, ca să-l încurajeze și să-l urmărească”, a spus Massa.

Și pilotul brazilian a trecut prin momente critice. S-a aflat și el în comă indusă în urma unui accident suferit în calificările dinaintea Marelui Premiu al Ungariei, în iulie 2009. O bucată desprinsă din monopostul lui Rubens Barrichello l-a lovit atunci în cască, iar pilotul a suferit un traumatism cranian.

Nicio veste concretă despre starea lui Michael Schumacher în aproape șapte ani

Soția lui Michael Schumacher a transformat reședința familiei într-o adevărată fortăreață. Fostul mare pilot primește acolo îngrijiri medicale și urmează un tratament de recuperare. Nicio veste concretă nu s-a aflat despre Michael din momentul în care a ajuns în Elveția.

Pe 29 decembrie 2013, septuplul campion mondial a suferit un accident la schi, în stațiunea Meribel din Alpii Francezi. A fost dus cu elicopterul la spitalul din Grenoble și operat pe creier de două ori. Câteva zile mai târziu, germanul a fost transferat la spitalul din Lausanne, Elveția. A fost externat pe 14 septembrie 2014.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide