Mai mulți migranţi au fost descoperiți în lada de scule a unui TIR – VIDEO

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri auto
Mai mulți migranţi au fost descoperiți în lada de scule a unui TIR – VIDEO

În ultimele zile, poliţiştii de frontieră arădeni şi bihoreni au depistat treizeci și patru de cetăţeni străini, proveniţi din Afganistan și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe jos sau ascunşi în automarfare.

Patru dintre ei au folosit ca loc de ascundere lada cu scule a unui camion, sperând să treacă neobservaţi de poliţiştii de frontieră.

În data de 24.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, băuturi alcoolice pentru o societate din Rusia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în lada cu scule a semiremorcii, patru cetăţeni străini.

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanți de azil în România.

VIDEO

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetățean bulgar, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, încărcat plăci ceramice pentru o societate din Austria.

La control, în compartimentul pentru marfă al autovehiculului au fost descoperiţi ascunşi șase cetăţeni afgani, solicitanți de azil în România.

Cazuri similare s-au înregistrat şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad

În Arad, poliţiştii de frontieră au depistat, la ieşirea din România, cincisprezece cetăţeni străini, ascunşi în două automarfare. Autovehiculele erau conduse de un șofer turc, respectiv un român, care transportau role de aluminiu și diverse bunuri pentru societăţi comerciale din Germania şi Cehia.

La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două grupuri sunt formate din cetăţeni din Afganistan și Pakistan, solicitanți de azil în România.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia de FrontieraComentarii
Inchide