Imaginea dezastrului. Mii de mașini lăsate la soare să se usuce după inundațiile care au lovit China

Autor: Elena Luchian 07 aug. 2021 Știri auto

Apele s-au retras și, în urma lor, a rămas dezastrul. Chinezii își numără victimele și pagubele. Imagini incredibile circulă în media. Fotografiile arată o parcare uriașă cu mii de mașini luate de ape la sfârșitul lunii iulie, lăsate acum să se usuce la soare.

GALERIE FOTO

Mii de mașini recuperate din ape au fost aduse într-o parcare improvizată lângă Zhengzhou, capitala provinciei chineze Henan, victimă a unei ruperi de nori. Zac acolo, în soare, la uscat. Mașinile sunt lăsate cu portierele deschise. Cei care le-au pus astfel speră ca unele dintre ele să fie recuperabile.

South China Morning Post publică o filmare care arată alte zeci de mașini parcate, în mod similar, în curtea unei reprezentanțe Mercedes-Benz. Pe acoperișul clădirii au fost duse, pentru a fi salvate din calea apelor, mașinile nou-nouțe, încă nevândute.

Potrivit informațiilor furnizate de presa din China, aproximativ jumătate de milion de mașini au fost afectate de inundațiile care au făcut ravagii în regiune. Puține dintre acestea vor mai fi repornite. Epavele celor care sunt complet distruse vor fi, cel mai probabil, vândute la licitații pentru a fi dezmembrate.

Sute de mii de mașini distruse și multe vieți pierdute după inundațiile care au lovit China

Apele s-au retras și de pe șosele și au lăsat la vedere foarte multe autoturisme pe care proprietarii le-au abandonat pentru a se salva. Un tunel al autostrăzii care traversează orașul a fost, de asemenea, inundat. Zeci de mașini au fost scufundate acolo.

S-a înregistrat o cantitate de precipitații record în China la sfârșitul lunii iulie. Zhenzhou a fost orașul cel mai afectat de inundații. Apele au făcut ravagii și într-o stație de metrou din capitala provinciei Henan. 12 persoane au murit acolo. În total, în orașul cu peste 10 milioane de locuitori, peste 30 de persoane și-au pierdut viața. Multe altele sunt încă date dispărute.

 

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Sursă Twitter - Sixth Tone / captură video SCMP Clips



Comentarii
Inchide