Mika Hakkinen: „Nu te urca la volan sub influenţa alcoolului!”

Autor: Tudor Rus 05 iun. 2013 Știri auto

Mika Hakkinen, ambasadorul global Johnnie Walker pentru promovarea consumului responsabil de alcool şi dublu campion mondial de Formula 1 cu echipa McLaren este astăzi pentru prima dată în Bucureşti pentru a promova campania globală Johnnie Walker – Join the Pact pentru consum responsabil de alcool.

Începând cu ora 17:30, în cadrul unei curse cu circuit închis care va avea loc în Băneasa Shopping City din Bucureşti, Mika Hakkinen va face o demonstraţie la volanul maşinii Join the Pact Caparo T1, acesta fiind o ocazie unică pentru fanii care vor să urmărească abilităţile de conducere şi control ale unei adevărate legende a sporturilor motorizate.

„Sunt încântat că mă aflu în România pentru a încuraja consumatorii să semneze pactul şi să îşi ia angajamentul de a nu se urca la volan sub influenţa alcoolului. În calitate de pilot de Formula 1, ştiu cât este de important să deţii controlul, mai ales atunci când te afli la volan. Dacă decizi să conduci după ce consumi alcool, nu vei mai avea control”, a declarat Mika Hakkinen.

Încă din 2006, Mika a vizitat peste 30 de ţări de pe patru continente şi a transmis mesajul „Nu te urca la volan sub influenţa alcoolului” către milioane de oameni. Tot el a fost desemnat să conducă un model Caparo T1, proiectat de creatorii maşinilor din F1.

Propulsată de un motor V8 de 3,5 litri şi aproape 600 CP, Caparo T1 este una dintre cele mai rapide maşini din lume, putând accelera de la 0 la 100 km/h în 2,5 secunde. Mai multe date tehnice despre maşină regăsiţi mai jos:

 

Producător: Caparo Vehicle Technologies

Clasă: maşină sport

Motor: V 8 3,496 cc (3,5 litri), central, tracţiune spate

Transmisie: 6 trepte

Ampatament: 2.900 mm (110 in)

Lungime: 4.066 mm (160,1 in)

Lăţime: 1.990 mm (78 in)

Înălţime: 1.076 mm (42,4 in)

Masă proprie: 470 kg (1.000 lb)

Designer: Ben Scott – Geddes

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide