Mini Cooper SE oferă persoanelor cu dizabilităţi șansa să conducă

Autor: Ionuț Vîlciu 22 iul. 2022 Știri auto

Mini Cooper SE a fost transformat într-un vehicul destinat persoanelor cu dizabilități. Modelul electric dispune de asistenți pentru operare care oferă posibilitatea de a conduce și persoanelor cu deficiențe locomotorii.

Mini Cooper SE a fost dotat cu sisteme care permit persoanelor cu dizabilități să poată conduce în siguranță. Pe acest model a fost montat un sistem la nivelul volanului. Acesta constă într-un inel pentru accelerație și un buton pentru acționarea frânei de mână. Acest modul de comandă adițional poate fi dezactivat prin intermediul unui buton. La nevoie, poate fi îndepărtat de pe volanul automobilului în caz că acest lucru este necesar.

Proiectul a fost realizat de compania Mini în colaborare cu instructorul Tina Schmidt-Kiendl. Tina este ea însăși un utilizator de scaun rulant. Ea a putut oferi o contribuție valoroasă atunci când a fost vorba de echiparea MINI Cooper SE cu acești asistenți de operare.

„Designul Mini Cooper SE este foarte accesibil. Cu recuperarea pe două nivele, ai control deplin pentru accelerarea și frânarea instantanee”, a spus Tina Schmidt-Kiendl după efectuarea testului.

Mini oferă o șansă tuturor

„Pentru mine, diversitatea înseamnă să permit tuturor să împărtășească experiența de condus specifică Mini. Iar acest lucru este valabil și pentru MINI electrificat, desigur. Obiectivul nostru la Mini este să oferim tuturor acces egal la astfel de inovații importante”, a declarat Stefanie Wurst, directorul mărcii Mini.

Când au ieșit împreună la un test prin München, Tina Schmidt-Kiendl și Stefanie Wurst au întâmpinat o problemă. Aceasta constă în punctele de încărcare sunt adesea instalate pe trotuar și sunt greu de accesat de către persoanele în scaun rulant. Accesul nu este facil din cauza bordurii sau pentru că afișajul și priza de încărcare sunt prea sus. Alte orașe europene au adoptat o abordare diferită, făcând stațiile de încărcare mai accesibile. Punctele de încărcare electrică trebuie să fie accesibile pentru toată lumea, astfel încât să fie instalate la nivelul solului, direct pe marcajul locului de parcare.

„Dacă vrem ca societatea să fie cu adevărat inclusivă, trebuie să ne ascultăm unii pe alții. Trebuie să luăm în considerare nevoile tuturor – mai ales când vine vorba de inovații tehnice”, spune Stefanie Wurst.

Persoanele cu dizabilități pot selecta soluții personalizate pentru opțiunile individuale de conversie pentru automobilul lor MINI, având instalate diverși asistenți pentru condus și operare. La Mini Cooper SE, de exemplu, acest lucru poate implica instalarea unui inel de accelerație, precum și a controlului pentru frână cu mână, alături de un capac detașabil al pedalei. Inelul de accelerație pentru automobilele electrice este instalat în interiorul cercului volanului. Acest lucru permite operarea facilă a accelerație prin intermediul presiunii mâinii.

Conducătorii MINI pot urma și un curs special de pregătire pentru siguranța condusului.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW Group


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide