Mini Vision Urbanaut – o nouă viziune de utilizare a spațiului

Autor: George Cristea 17 nov. 2020 Știri auto

Chiar dacă saloanele auto par de domeniul trecutului, asta nu înseamnă că producătorii auto nu dezvoltă în continuare noi concepte care să exploreze viitorul mobilității. Un astfel de concept este Mini Vision Urbanaut, care-și propune să reinventeze modul în care este folosit spațiul interior al unei mașini într-o epocă în care conducerea autonomă va fi ceva obișnuit.

Intră în Galeria FOTO

La fel ca și saloanele auto, monovolumele au trecut de termenul de expirare. Cu toate acestea, Mini se încăpățânează să deseneze un concept care arată îngrozitor de tare ca un MPV. Desigur, există și un motiv – Mini are în vedere un viitor în care mașinile autonome se conduc singure – practic, nu prea mai are importanță cum arată mașina pe dinafară. Interiorul devine mult mai important, pentru că oamenii vor avea nevoie, în esență, de un bar pe roți. Sau ceva asemănător.

Interiorul MINI Vision Urbanaut oferă mediul ideal în care poți călători, dar este și obiectivul călătoriei. Ajuns la destinația aleasă, în doar câțiva pași simpli se poate transforma într-o cameră de zi. Ocupanții intră în habitaclul inovator printr-o ușă glisantă mare de pe lateralul mașinii.

„MINI Vision Urbanaut folosește trei momente MINI explorate – «Chill», «Wanderlust» și «Vibe» – pentru a prezenta o gamă largă de scenarii de utilizare posibile. Momentul Chill te invită să faci o pauză, oriunde, oricând. Automobilul devine un fel de refugiu în care te poți relaxa – sau poți lucra cu concentrare totală – în timpul unei călătorii. Wanderlust este singurul moment MINI în care MINI Vision Urbanaut este condus sau conduce cu funcții de condus autonom. Momentul Vibe pune în prim-plan – în toate modurile – timpul petrecut alături de alții”, explică Oliver Heilmer, directorul MINI Design.

Mini Vision Urbanaut: Un spațiu proiectat din interior spre exterior

Exteriorul și interiorul se schimbă pentru a reflecta momentul MINI activat și pentru a oferi experienței cea mai bună scenă posibilă.

Cele două scaune din față sunt proiectate să se rotească, în timp ce spătarele cu suprafața generoasă ale scaunelor spate pot fi pliate manual (scaunul spate stânga) și rotite (scaunul spate dreapta). Când automobilul staționează, tabloul de bord coboară, iar zona conducătorului devine un colț confortabil de relaxare – „Daybed”. În plus, parbrizul poate fi deschis în sus când se staționează pentru a crea un fel de Street Balcony. Acest lucru îmbunătățește interacțiunea cu împrejurimile mașinii și creează o experiență de spațiu și mai generos.

La exterior, partea frontală a MINI Vision Urbanaut reprezintă o evoluție clară a două simboluri de design MINI tradiționale – farurile și grila radiatorului. Amplasate sub o structură din aluminiu șlefuit cu deschideri cu fante, farurile sunt vizibile numai la pornire.

Punctul de atracție vizuală al MINI Vision Urbanaut, când este privit din lateral, sunt roțile finisate în culoarea Ocean Wave, un albastru turcoaz, care stârnește asocieri cu plaja și sunetul mării. Jantele reprezintă și un alt mod de comunicare între automobil și împrejurimile sale. Transparent și iluminat din interior, aspectul lor se schimbă în funcție de momentul MINI selectat.

Conceptul din spatele MINI Vision Urbanaut include servicii concepute pentru a face ca utilizarea automobilul să fie o experiență îmbunătățită și perfectă. De exemplu, MINI Vision Urbanaut poate fi deschis folosind dispozitive inteligente – astfel, în concordanță cu statutul său de opțiune de mobilitate a viitorului, poate fi accesat de oricine într-un cerc definit de familie și prieteni.

Mini Vision Urbanaut a fost prezentat în cadrul aceluiași eveniment #NEXTGen ca și BMW iX, lansat în urmă cu o săptămână.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide