Ministerul de Interne anunță sedii noi pentru eliberarea permiselor și a certificatelor de înmatriculare

Autor: George Cristea 16 sept. 2020 Știri auto
Ministerul de Interne anunță sedii noi pentru eliberarea permiselor și a certificatelor de înmatriculare

Ministerul de Interne a anunțat înființarea a 26 de sedii noi pentru eliberarea permiselor și a certificatelor de înmatriculare. Acestea vor fi amplasate în alte localități decât cele reședință de județ pentru ca cetățenii să poată depune actele și obține permisul de conducere și certificatul de înmatriculare într-o localitate aflată mai aproape de casă.

Românii vor avea la dispoziție încă 26 de sedii pentru permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela. Acestea vor fi înființate și în alte orașe decât municipiile reședință de județ. Aceste sedii secundare ar urma să funcționeze începând cu 22 septembrie. Măsura vine într-o perioadă în care digitalizarea ar trebui să înlocuiască prezența fizică la ghișeu.

„Această măsură va oferi cetăţenilor care solicită derularea de operaţiuni pe linie de înmatriculare auto să aleagă între sediul aflat în municipiul reşedinţă de judeţ sau sediul secundar, ceea ce va conduce la diminuarea distanţelor parcurse în vederea soluţionării diferitelor operaţiuni, dar şi la reducerea aglomeraţiei”, a spus Vela.

În ce localități vor fi înființate sedii noi pentru eliberarea permiselor?

Noile sedii seciundare ale DRPCIV vor fi înființate în alte localități decât cele reședință de județ și vor desfășura o activitate limitată. Astfel, în aceste sedii secundare se vor desfăşura activităţi de preluare a documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare a vehiculelor şi de eliberare a plăcuţelor cu numere de înmatriculare. În zilele de marţi şi joi, cetăţenii vor putea beneficia de aceste servicii fără a fi nevoie să se deplaseze până în municipiile reşedinţă de judeţ, a precizat ministrul.

Cele 26 de sedii vor funcţiona în localitățile Sebiş – Arad, Câmpulung – Argeş, Oneşti – Bacău, Năsăud – Bistriţa Năsăud, Dorohoi – Botoşani, Făgăraş – Braşov, Caransebeş – Caraş-Severin, Câmpia Turzii – Cluj, Medgidia – Constanţa, Tecuci – Galaţi, Topliţa – Harghita, Petroşani – Hunedoara, Urziceni – Ialomiţa, Paşcani – Iaşi, Bragadiru – Ilfov, Sighetu Marmaţiei – Maramureş, Reghin – Mureş, Roman – Neamţ, Caracal – Olt, Câmpina – Prahova, Mediaş – Sibiu, Câmpulung Moldovenesc – Suceava, Lugoj – Timiş, Măcin – Tulcea, Bârlad – Vaslui şi Drăgăşani – Vâlcea.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide