Ministerul Economiei vrea să stimuleze producția maşinilor electrificate în România

Autor: Cristian Gubandru 18 feb. 2022 Știri auto

Ministerul Economiei are în vedere elaborarea unor politici publice pentru dezvoltarea sectorului maşinilor electrice şi hibrid în România, susţine ministrul de resort, Florin Spătaru.

„Împinse de nevoia de a implementa o tranziție rapidă către zero emisii de dioxid de carbon, statele membre UE discută tot mai intens despre viitorul industriei auto electric sau hibrid. Aceste perspective ne ambiţionează să luăm în calcul politici publice care să vizeze dezvoltarea acestui sector în România”, a declarat ministrul Florin Spătaru în cadrul întrevederii avute cu reprezentanții Ford Romania.

Ministerul Economiei – 500 MIL. euro, fonduri prin PNRR

Ministrul Economiei și Ford Romania s-au întâlnit pentru a discuta despre dinamica dezvoltării industriei auto la nivel european și despre criza semiconductorilor şi dependența de materiale critice cu care Europa se confruntă în prezent.

De asemenea, ministrul Florin Spătaru a amintit si despre paşii importanţi pe care Ministerul Economiei i-a făcut deja pentru accesarea celor 500 de milioane de euro, fonduri prin PNRR, pentru dezvoltarea microelectronicii, segment esenţial pentru industria auto.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

România se află în top 10 țări de pe glob unde poți cumpăra cele mai ieftine mașini electrice. Americanii de la Confused.com au realizat un studiu pentru a afla în ce țări rezidenții plătesc cel mai puțin pentru a cumpăra mașini electrice, dar și cel mai mult.

În România există peste 12.800 de mașini electrice și mai mult de 1.000 de stații publice de încărcare. În 2021, pe teritoriul României au fost înmatriculate 6.831 de mașini electrice, cu 118% mai mult comparativ cu anul precedent. Decembrie a fost cea mai bună lună a anului trecut cu cele 2.099 de vehicule cu zero emisii comercializate pe piața locală.

Sursa: Ministerul Economiei

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide