Ministrul Finanţelor Publice: ANAF va trebui să aibă un site pe care să vândă maşinile pe care le confiscă

Autor: Marius Vișan 13 dec. 2018 Știri auto
Ministrul Finanţelor Publice: ANAF va trebui să aibă un site pe care să vândă maşinile pe care le confiscă

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a susţinut într-o conferinţă de presă că ANAF va trebui să renunţe la evaluatori şi să aibă un site pe care să vândă maşinile pe care le confiscă, ca să nu se mai degradeze în timp. Potrivit acestuia, odată confiscată o maşină, aceasta să fie anunţată pe un site dedicat.

“Există foarte multe autoturisme confiscate. Toate punctele vamale sunt blocate. Zici că sunt parcuri auto. Ani de zile zac maşinile în astfel de spaţii şi blochează activitatea vamală. ANAF încearcă să facă vânzări de sedii, de spaţii confiscate sau pe care statul le-a preluat într-un fel sau altul. Încep şi fac, cei de la ANAF, procedura. Spun: „Domnule, trebuie să angajăm experţi să facă evaluarea”. Vă daţi seama, timpul trece, acele valori într-un final nu sunt acelea plătite de către cei care doresc să cumpere fie bunuri mobile sau imobile şi multe altele”, a spus Teodorovici pentru HotNews.

„Pe zona de maşini, tot ce este confiscat, în ziua 2 îl pui pe un site dedicat acestui lucru. Acolo ce spui? Auto cutare, număr de kilometri, culoarea, poze interior, stânga, dreapta, faţă, spate, le postezi frumos acolo, unde se poate vedea, dacă cineva vrea să vadă acel autoturism, şi un termen în care cine vrea să intre să liciteze. Nu facem nicio valoare. Valoarea o stabileşte piaţa. Nu dau eu bani ca stat să facă evaluare”, a explicat ministrul Finanţelor.

„Am încercat să iau şi eu o maşină la minister ca să am şi eu, ca ministru de Finanţe, o astfel de maşină să mă pot deplasa, nu personal, ci la servici. Era o maşină care stătuse 6 ani acolo unde a fost adusă ca maşină confiscată. Când s-au apucat să-i facă formalităţile, maşina era furată. Deci de 6 ani, maşina era furată şi ei nu au fost în stare să facă verificarea acesteia în sistem. Cum ar fi fost să merg cu maşina aceea pe stradă?”, a explicat Teodorovici. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide