Ministrul Mediului interzice parcarea mașinilor ministerului pe trotuarul din fața clădirii

Autor: George Cristea 05 feb. 2021 Știri auto

Ministrul Mediului interzice parcarea mașinilor ministerului pe trotuarul din fața clădirii, în urma unei atenționări din partea unui jurnalist.

Intră în Galeria FOTO

Ministerul Mediului pare să fie prima instituție din România care interzice angajaților să parcheze pe trotuarul din fața clădirii. Inițiativa este cu atât mai justificată cu cât, la nici 100 de metri de intrarea în minister, se găsește parcarea uriașă din Piața Constituției. Totuși, decizia a venit abia după ce ministrului i-a fost atrasă atenția în cadrul unei emisiuni la DigiFM.

Adrian Cojocaru, realizatorul emisiunii „Omul potrivit” de la DigiFM, i-a reproșat ministrului mediului Tanczos Barna că mașinile parcate pe trotuarul din fața ministerului afectează circulația pietonilor. Ministerul a acceptat provocarea de a reda trotuarul pietonilor și a postat pe pagina oficială de Facebook a instituției imagini cu felul în care arată acum fosta parcare.

Ministrul Mediului interzice parcarea mașinilor ministerului pe trotuar. Cine urmează?

„Provocare acceptată” este mesajul transmis pe contul de Facebook al ministerului, o formulare care ne amintește de celebrul serial Netflix „How I met your mother” și personajul nu mai puțin celebru interpretat de Neil Patrick Harris. Sau așa ne place nouă să credem, pentru că altfel hashtag-ul #challengeaccepted are mai degrabă legătură cu mișcarea de emancipare a femeilor.

„În urmă cu 4 zile, în cadrul emisiunii «Omul potrivit» cu Adrian Cojocaru de la Digi FM, un ascultător a reproșat modul în care sunt parcate mașinile pe trotuarul din fața sediului Ministerului. Prezent în emisiune, ministrul Tánczos Barna a acceptat provocarea moderatorului Adrian Cojocaru și a dispus interzicerea accesului auto pe trotuar, cu excepția mașinilor electrice la stația de încărcare. Chiar de a doua zi, trotuarul din fața Ministerului a fost redat, întru totul, pietonilor, bicicliștilor, celor care utilizează trotinete electrice și alte soluții de transport alternativ. Sperăm ca demersul nostru să devină un exemplu pentru toate instituțiile publice din România”, se arată în postare celor de la Ministerul Mediului.

#provocareacceptata

În urmă cu 4 zile, în cadrul emisiunii ”Omul potrivit” cu Adrian Cojocaru de la Digi FM, un…

Posted by Ministerul Mediului – România on Friday, 5 February 2021

Potrivit unei legi promulgate recent de președintele României, parcarea mașinilor pe trotuar este interzisă cu excepția situațiilor în care există indicatoare care permit în mod expres parcarea pe trotuar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide