Minivacanță în siguranță. Sfaturile Poliției Române pentru conducătorii auto

Autor: Marius Vișan acum 1 an Știri auto

În perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, Poliţia Română va acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier.

La nivel naţional, în medie, zilnic, peste 8.000 de poliţişti se vor afla în teren şi vor acționa în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Poliția Rutieră va folosi aparate radar, inclusiv dispozitive TrueCam

În fiecare zi, polițiști rutieri vor acţiona pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului rutier, folosind aparate radar, inclusiv dispozitive TrueCam.

În această polițiștii vor beneficia de sprijinul elicopterelor, din cadrul Inspectoratului General al Aviației, ce vor transmite în timp real informații către polițiștii aflați în teren, pentru fluidizarea traficului rutier.

Structurile de poliţie transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în trenurile de călători, în staţii şi triaje de cale ferată, în aeroporturi, precum şi în porturile la Marea Neagră sau de pe Dunăre.

”Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc. De asemenea, pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, vă rugăm să respectați toate normele de protecție sanitară și să evitați deplasările în locurile publice care nu sunt necesare”, informează Poliția Română cu ocazia minivacanței de 1 decembrie.

Recomandări pentru conducătorii auto

-Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

-Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

-Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide