Mitsubishi şi Renault-Nissan îşi unesc forţele pentru noi modele

Autor: Iulian Dnistran 11 nov. 2013 Știri auto

Producătorul japonez Mitsubishi Motors şi alianţa Renault-Nissan şi-au unit forţele pentru a crea noi modele comune şi pentru a folosi în comun tehnologii şi capacităţi de producţie, scrie Autocar.

Mai exact, Mitsubishi plănuieşte să construiască două noi berline bazate pe vehicule Renault. Una dintre ele va fi destinată pieţelor din Statele Unite ale Americii şi Canada, iar cealaltă va fi o maşină mai mică de familie, destinată pieţelor din întreaga lume.

De asemenea, noul parteneriat va avea ca rezultat o nouă maşină de mici dimensiuni dezvoltată de Nissan şi Mitsubishi Motors, care va avea la bază o platformă de micromaşină (kei kar) gândită la comun de cei doi producători japonezi.

Nici latura ecologică nu va fi uitată, noul parteneriat urmând să lucreze la cele mai noi tehnologii destinate vehiculelor electrice.

Nissan Dayz şi Mitsubishi eK Wagon

Nissan şi Mitsubishi sunt parteneri încă din 2011, când joint venture-ul NMKV a fost pus pe picioare pentru a dezvolta în comun o gamă întreagă de micromaşini destinate pieţei din Japonia. Nissan Dayz şi Mitsubishi eK Wagon sunt rezultatele colaborării dintre Nissan şi Mitsubishi, iar acum a intrat în joc şi Renault pentru a lărgi oportunităţile celor trei producători auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide