Mizeria din industria asigurărilor iese la suprafaţă

Autor: Marius Vișan 20 oct. 2017 Știri auto
Mizeria din industria asigurărilor iese la suprafaţă

Poliţiştii au efecutat în Capitala şi în Ilfov, opt perchezitii într-un dosar privind infracţiuni de înşelăciune privind asigurările, fals în inscrisuri sub semnătura privată, uz de fals, înşelaciune şi constituire de grup infracţional organizat. Oamenii legii vor pune în aplicare nu mai puţin de 25 de mandate de aducere.

Din datele adunate rezultă că în perioada 2012 – 2013, prin intermediul unei societati comerciale, acuzaţii au desfăşurat activităţi de natura ilicită, fiind atraşi în activitatea infracţională şi 14 inspectori de dauna.

Membrii grupului infractional actionau in doua moduri

Persoane de buna credinta, implicate in evenimente rutiere, care detineau sau utilizau autovehicule asigurate facultativ cu polita valabila introduceau in vederea efectuarii de reparatii autoturismul in societatea mentionata, insa avariile autovehiculelor erau amplificate fictiv, fara stirea proprietarului/utilizatorului, iar documentele initial intocmite erau inlocuite cu unele falsificate, care consfinteau o situatie de fapt nereala.

Ulterior, autoturismele erau reparate, se intocmeau cereri de despagubire de la societatea de asigurari, dupa care asiguratorul vira banuitilor suma de bani corespunzatoare reparatiei.

Totodata, in cazul autoturismelor avariate de posesori cu vinovatie si care nu posedau polite facultative, beneficiau de prelucrarea unor fotografii cu autovehiculele in cauza, astfel incat sa nu fie vizibile avariile existente si implicit sa nu fie mentionate in inspectia de risc, dupa care se incheia polita de asigurare facultativa, urmand ca la un interval de 2-3 luni detinatorul autoturimului sa fie chemat in service, unde erau provocate in mod voluntar avarii sau accentuate cele deja existente.

Prejudiciul creat prin comiterea faptelor este estimat la peste 400.000 de euro.

Sursă: Hotnews.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide