Mobilizare la MAI în seara de Revelion. Peste 25.000 de angajați vor fi la datorie

Autor: Daniel Samoilă 30 dec. 2021 Știri auto
Mobilizare la MAI în seara de Revelion. Peste 25.000 de angajați vor fi la datorie

Mobilizare în seara de Revelion. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat mai multe măsuri suplimentare pentru 31 decembrie 2021, dar și pentru primele zile ale anului 2022. Peste 25.000 de angajați vor lucra pentru a asigura siguranța cetățenilor.

MAI anunță că se vor realiza 60 de evenimente publice, la care vor lua parte aproximativ 120.000 de persoane. Evenimentele cu cele mai multe persoane vor fi în Bucureşti (15.000 persoane), Craiova, Piatra Neamţ şi Ploieşti (câte 10.000 persoane).

Reprezentanții MAI atrag atenția că materialele pirotehnice trebuie folosite într-un mediu securizat, de către un personal specializat. Utilizarea materialelor pirotehnice va duce la rănirea mai multor persoane, în cazul în care nu sunt utilizate corespunzător.

Polițiștii rutieri, mobilizați și ei de Revelion

Potrivit stirileprotv.ro, și Poliția Rutieră va fi mobilizată în seara de Revelion, dar și în primele zile din 2022. Agenții de poliție vor lua măsuri pentru fluidizarea traficului și evitarea blocajelor pe cele mai circulate drumuri.

Peste 1.500 de agenți de poliție vor acționa, mobilizarea fiind maximă vineri, sâmbătă și duminică. Totodată, pe sectoarele de drum cu risc crescut de accidente vor fi 280 de echipaje rutiere care vor acționa cu aparate radar.

S-au pregătit și elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie care vor monitoriza drumurile din aer pentru a le putea comunica poliţiştilor rutieri zonele unde este nevoie de intervenţie pentru fluidizarea traficului sau prevenirea unor accidente.

În total, 9.000 de polițiști vor fi pe teren și vor acționa cu peste 4.000 de autospeciale.

Dintre aceştia, aproximativ 5.300 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, aproape 1.500 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de la acţiuni speciale şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În plus, peste 7.000 de jandarmi vor fi prezenți la evenimentele publice desfășurate în seara de Revelion, pentru a menține ordinea și liniștea publică, dar și ca petrecerile să aibă loc în siguranță.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide