Modelele Toyota și Lexus vor adopta standardul de încărcare Tesla începând cu anul 2025

Autor: Ionuț Vîlciu 20 oct. 2023 Știri auto

Grupul Toyota a anunțat că mașinile sale electrice vor adopta standardul de încărcare Tesla începând cu 2025. Toyota și Lexus sunt cei mai noi producători care adoptă această tehnologie de încărcare. Schimbarea va avea loc doar pe piețele din Statele Unite ale Americii și Canada.

Lista producătorilor care trec la standardul de încărcare North American Charging System (NACS), dezvoltat de Tesla, se mărește cu încă două nume. Grupul Toyota anunță că, începând cu 2025, mașinile sale vor adopta acest standard. Astfel, începând cu anul 2025, unele modelele electrice produse de ale brandurile Toyota și Lexus vor putea fi încărcate la rețeaua de stații de încărcare Tesla Supercharger.

De asemenea, Grupul Toyota a declarat că posesorii de vehicule produse înainte de adoptarea noului standard de încărcare vor putea fi încărcate la stațiile de încărcare Tesla cu ajutorul unui adaptor special.

Toyota și Lexus sunt următorii producători ce vor adapta standardul de încărcare Tesla

„În conformitate cu strategia de electrificare a vehiculelor Toyota, care oferă o multitudine de opțiuni pentru sistemele de propulsie electrificate, clienții Toyota și Lexus vor avea acces convenabil la peste 12.000 de stații de încărcare Tesla Supercharger în America de Nord”, conform comunicatului oferit de producătorul Japonez.

Exemplarele vândute destinate piețelor din Europa vor păstra porturile de încărcare CCS (Combined Charging System). În plus, Toyota a anunțat că va integra portul de încărcare NACS într-un nou SUV complet electric, cu trei rânduri de scaune, ce va fi produs la fabrica Toyota Motor Manufacturing Kentucky.

Tot mai mulți producători încep să adopte acest standard de încărcare pentru piața din America de Nord. Este o decizie pe care brandurile auto o iau pentru a rămâne competitivi în fața Tesla, care oferă o rețea de încărcare vastă, cu puteri mari de încărcare pentru mașinile electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide