Modelul Citroen care primește tehnologie pe bază de hidrogen

Autor: Marius Vișan 17 iun. 2021 Știri auto

e-Jumpy Hydrogen completează gama de vehicule comerciale ușoare Citroen. Cu o arhitectură ce asociază pila de combustie cu hidrogen și o baterie, van-ul oferă tot ce e mai bun dintre cele două tehnologii.

Marca Citroen își suplimentează gama de LCV-uri electrice pentru a răspunde nevoilor a 8% dintre companiile care trebuie să parcurgă peste 300 km sau nu au timp să își reîncarce vehiculele în timpul zilei.

Ca răspuns la noile provocări de mediu, Citroen aduce în 2021 noi surse de energie: e-Jumpy pe hidrogen

Modelul este un van electric cu o pilă de combustie și baterii reîncărcabile. Este primul vehicul Citroen ce produce energie pe bază de hidrogen. Noua tehnologie este integrată fără ca volumul util și capacitatea de încărcare să fie afectate.

Noul model Citroen oferă o autonomie de peste 400 km (WLTP)

e-Jumpy Hydrogen are nevoie de doar 3 minute pentru realimentarea cu hidrogen. Cele trei rezervoare din fibră de carbon stochează hidrogenul la o presiune de 700 bar. Cu zero emisii de CO2, liber-profesioniștii și comercianții pot utiliza în continuare șoselele din zonele urbane supuse restricțiilor de mediu, în deplină libertate.

Vehicul 100% electric, e-Jumpy Hydrogen beneficiază de două surse de energie: o pilă de combustie de 45 kW, ce produce energie electrică consumând hidrogenul stocat în cele trei rezervoare la o presiune de 700 bari, și o baterie de 10.5 kWh, ce asigură o rezervă de 50 km atunci când rezervorul de hidrogen se golește.

Pila de combustie cu hidrogen asigură autonomia vehiculului, în timp ce bateria oferă putere suplimentară la nevoie. Cele două surse de energie se combină pentru a alimenta motorul și a antrena sistemul de propulsie.

Bateria recuperează energia în fazele de decelerare și se încarcă automat folosind energia electrică generată de pila de combustie cu hidrogen, pentru a asigura o autonomie suficientă. Aceasta poate fi reîncărcată și la stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice, utilizând un cablu.

Jumpy este produs la fabrica din SevelNord și va fi transformat apoi în Russelsheim-Germania. Modelul este disponibil în 2 versiuni de lungime, M (4,95 m) și XL (5,30 m).

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Citroen


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide