Modelul Dacia pe care nu-l vezi aproape niciodată pe stradă, deși poate fi cumpărat de nou în România

Autor: David Andrei 01 mai 2021 Știri auto

Dacia vinde un model pe care nu-l vezi aproape niciodată pe stradă. Despre ce este vorba? Pare să fie modelul cel mai subapreciat din gamă.

GALERIE FOTO

Vedem Dacia Logan din toate cele trei generații, la tot pasul. Se întâmplă la fel cu Duster și Sandero. Nici Lodgy și nici van-ul Dokker nu sunt o raritate pe șoselele din țara noastră. Dar Dacia vinde un model pe care nu-l vedem mai niciodată pe stradă. Este vorba despre Duster Pick-up.

Modelul are la bază SUV-ul cu același nume și este dezvoltat în colaborare cu o Romturingia, o companie din Câmpulung Muscel, județul Argeș.

Modelul Dacia Duster pick-up – cât e de diferit față de SUV?

Cabina scurtă a pick-up-ului Duster are două portiere și două locuri. Această configurație îl face din start foarte diferit de SUV, dar și de pick-up Renault Oroch, care se vinde pe piețele din America de Sud încă din 2015. Oroch are o cabină lungă cu patru portiere și cinci locuri.

Autoutilitara Dacia poate transporta în benă până la 500 de kilograme sau 1000 de litri.

Aceasta are motor 1.5 Blue dCi care dezvoltă 115 cai putere și 260 Nm. Unitatea este cuplată la o transmisie manuală cu cinci trepte și la un sistem de tracțiune integrală 4WD. Este singura motorizare disponibilă pentru modelul pe care îl vedem atât de rar pe șoselele din țara noastră.

Duster Pick-up măsoară 4.341 milimetri în lungime, 1.822 de milimetri în lățime și 1.678 de milimetri în înălțime. Ampatamentul său este de 2.673 de milimetri. Toate aceste cifre sunt identice cu cele trecute în contul SUV-ului Duster. Diferită este însă, garda la sol. Este vorba despre 22,4 centimetri pentru pick-up și de 21 de centimetri pentru SUV.

Cei care vor un pick-up cu logo Dacia și echipare Comfort trebuie să plătească 22.846 euro, TVA inclus. SUV-ul cu aceeași motorizare și aceeași echipare pornește de la 18.650 de euro.

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide