Modelul electric Dacia Spring va fi disponibil la carsharing în România

Autor: Cristian Gubandru 04 mart. 2022 Știri auto

Spark încheie un parteneriat cu Dacia pentru a adăuga 100 de mașini electrice Dacia Spring în flota de carsharing din România.

Odată cu această extindere, flota companiei de carsharing va depăși 500 de mașini electrice în România, cu 6 modele diferite.

Noile mașini vor crește semnificativ disponibilitatea serviciului de carsharing cu vehicule electrice în București.

Autonomie Dacia Spring

Dacia Spring este o mașină electrică potrivită pentru mobilitatea urbană, având o baterie de 27 kWh și o autonomie de până la 230 km, conform WLTP.

Dintre toate piețele în care Spark operează în prezent, Dacia Spring este disponibilă exclusiv în România și se va afla în segmentul de preț redus al serviciului.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

„În numai doi ani am reușit să ne extindem flota auto de 10 ori și să devenim cel mai mare operator de carsharing din România. Avem mai mult de 80.000 de utilizatori și 6 modele diferite de mașini complet electrice. Mașinile noastre nu eliberează emisii nocive și astfel combatem unele dintre cele mai grave probleme din orașe – poluarea atmosferică și fonică, traficul intens și lipsa spațiilor de parcare. Fiecare dintre mașinile noastre este condusă în fiecare zi de numeroase persoane diferite, care au decis să nu folosească mașina personală sau chiar să nu dețină una”, a adăugat Dimitar Stoyanov, country manager al companiei de carsharing.

Platforma pune la dispoziție peste 1.500 de mașini complet electrice și este disponibilă pentru utilizare în comun prin intermediul aplicației mobile în orașe din țările Uniunii Europene: București, Sofia, Plovdiv și Vilnius. Până în prezent, compania privată, fondată în Lituania, a ajuns la o bază de peste 270.000 de clienți pe toate piețele în care operează.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide