Modelul de la Fiat, de care toată lumea a uitat, revine în 2023. Va fi rival pentru Dacia Sandero

Autor: Promotor 05 aug. 2021 Știri auto

Un model de la Fiat, de care toată lumea a uitat, revine în 2023, cu o denumire nouă și cu o platformă nouă. Stellantis pregătește un succesor pentru Punto. Va fi rival pentru Dacia Sandero.

GALERIE FOTO

A fost unul dintre cele mai accesibile modele produse de Fiat. A fost și unul dintre cele mai populare. 3,5 milioane de clienți au cumpărat un exemplar din prima generație, desenată de celebrul Giugiaro și lansată în 1993, pentru a lua locul lui Fiat Uno. Cea de-a doua n-a avut același succes. Cu toate acestea, Fiat a produs 2,67 milioane de unități. Cea de-a treia și ultima generație și-a făcut debutul în 2005. În 2018, PSA a tras modelul pe linie moartă, pentru a se alinia tendințelor dintr-o industrie devoratoare de SUV-uri. Grupul Stellantis anunță acum un succesor pentru Fiat Punto. Va fi un model accesibil, de segment B, care ar putea concura, ca prețuri și motorizări, cu  Sandero de la Dacia.

La baza modelului se va regăsi platforma CMP (Common Modular Platform) a grupului auto. Este arhitectura dezvoltată de PSA, pe care sunt construite și noile Peugeot 208 și 2008, Opel Corsa și Mokka și Citroen C4.

Rival pentru Dacia Sandero, succesorul lui Fiat Punto va avea și o versiune electrică

Pentru a reduce emisiile la nivel de gamă, compania pregătește un sistem micro-hibrid. Și un hibrid și-ar putea face apariția la o dată ulterioară. În 2024, modelul ar putea primi și o versiune electrică, ce va prelua motoarele și bateriile de la e-Corsa și e-208.

Stellantis a anunțat și un succesor pentru Lancia Ypsilon. Acesta ar trebui să-și facă apariția în 2024 cu o versiune cu propulsie convențională, o versiune hibridă și una electrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide