MOL România plăteşte şcoala de şoferi pentru 45 de tineri din medii defavorizate

Autor: ProMotor 01 mart. 2019 Știri auto

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate vor sprijini 45 de tineri proveniţi din medii defavorizate pentru obţinerea permisului de conducere. Tinerii sunt beneficiarii celei de-a patra ediţii a programului Permis pentru viitor.

Ca şi în cazul ediţiilor precedente, sprijinul se acordă tinerilor cu posibilităţi materiale reduse, pentru care deţinerea permisului reprezintă o condiţie sau un avantaj în obţinerea unui loc de muncă, sau poate constitui un instrument benefic în îndeplinirea şi extinderea atribuţiilor de serviciu în cazul celor deja angajaţi. Statisticile realizate în cadrul programului indică o creştere semnificativă a numărului celor care doresc să beneficieze de ajutor, de la 88 în cadrul ediţiei precedente, la 212 în cadrul actualei ediţii. De asemenea, numărul judeţelor din care provin solicitările a crescut de la 17 la 28.

Prin majoritatea proiectelor depuse (196), tinerii au solicitat acoperirea costurilor obţinerii permisului de conducere categoria B, 13 tineri s-au înscris pentru categoria C/CE, doi pentru D/DE şi unul pentru B adaptat. Beneficiarii au fost selectaţi în urma jurizării proiectelor depuse, ţinând cont de situaţia materială, de scrisoarea de motivaţie personală, de recomandările prezentate şi de exactitatea datelor cuprinse în formularul de înscriere. În unele cazuri s-au realizat interviuri atât cu candidaţii cât şi cu persoanele sau reprezentanţii instituţiilor şi organizaţiilor care i-au recomandat pentru obţinerea finanţării. Beneficiarii acestei ediţii a programului Permis pentru viitor sunt din judeţele Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vrancea şi din capitală. Lista beneficiarilor se găseşte pe site-urile www.molromania.ro şi www.pentrucomunitate.ro

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Prin acest program se acordă finanţarea necesară obţinerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 şi 25 de ani. În cadrul celor trei ediţii anterioare ale programului, 57 de tineri au obţinut permis de conducere şi 32 sunt programaţi pentru examen sau se află în diferite faze ale pregătirii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide