Momentul în care o cisternă cu 15.000 de litri de kerosen explodează pe autostradă – VIDEO

Autor: ProMotor 22 feb. 2020 Știri auto

O cisternă cu 15.000 de litri de kerosen explodează pe o autostradă din statul american Indiana. Şoferul camionului a fost salvat de doi cetăţeni şi a fost dus la spital în stare gravă, iar autostrada în flăcări a fost închisă mai multe ore.

Intră în Galeria FOTO

O pasarelă de pe o autostrada din statul Indiana a fost cuprinsă de flăcări după un accident al unui camion-cisternă care transporta kerosen. Peste 15.000 de litri de combustibil s-au scurs pe drum, iar ulterior au luat foc.

Camerele de supraveghere din zonă au surprins un incendiu masiv, care a înghițit cea mai mare parte a pasarelei, din cauza combustibilului care s-a scurs din cisternă. Incendiul a cauzat „distrugeri catastrofale” în zona adiacentă podului, potrivit departamentului de pompieri din Indianapolis.

Răsturnarea camionului pe podul în curbă a dus la ruperea cisternei și scurgerea întregii cantități de combustibil. Pentru şoferii de sub pasarelă, totul arăta ca un cerc de foc. Explozia camionului a putut fi observată de la kilometri buni.

Şoferul camionului a reușit să iasă pe picioarele lui din camion, fiind ajutat să ajungă la o distanță sigură de trei „buni samariteni” care au ajuns imediat la locul accidentului.

„Fără îndoială, acești oameni i-au salvat viața șoferului” a declarat unul dintre polițiștii care investighează accidentul.

Unul dintre cei trei salvatori, o femeie, născuse cu numai câteva zile înainte. Aceasta se întorcea de la spital înspțită de mama ei când a văzut șoferul camionului în marea de flăcări. A alergat spre el, la fel ca și un alt șofer aflat în zonă.

Cu ajutorul unei pături, cei trei s-au ferit de flăcări și au reșit salvarea șoferului camionului. În timp ce îl salvau s-a produs prima explozie, urmată la scurt timp de alte două.

Din fericire, cei trei au reușit să-l scoată pe șofer din infern fără să fie la rândul lor arși de flăcări. Șoferul cisternei a suferit, însă, arsuri severe, fiind transportat la spital.

Pompierii sosiți la fața locului au avut nevoie de 40 de minute pentru a controla flăcările. Podul urmează să fie inspectat pentru a se determina dacă mai prezintă siguranță pentru circulație. Din cauza căldurii degajate de incendiu, umezeala din structura podului s-a vaporizat, ceea ce a determinat mici explozii care au împrăștiat bucăți de beton din pod.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide