Momentul în care un şofer este prins cu 193 de km/h pe un drum din Călăraşi – FOTO

Autor: ProMotor acum 1 an Știri

În perioada 20-26 mai poliţiştii rutieri din Călăraşi au organizat o acţiune în urma căreia peste 950 de conducători auto care nu au respectat legislaţia rutieră au fost sancţionaţi, 60 de permise de conducere au fost reţinute şi 20 de certificate de înmatriculare retrase.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 951 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 362 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 78 pentru nerespectarea legislaţiei rutiere de către pietoni, 89 pentru nerespectarea legislaţiei rutiere de către biciclişti, 12 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 3 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, 5 pentru neacordare prioritate vehicule, 5 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea şi 397 pentru alte abateri. De asemenea, poliţiştii au constat 12 infracţiuni la regimul rutier.  

Recordul de viteză al lunii mai

Poliţiştii au reţinut 60 de permise de conducere, dintre care 23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 14 pentru alcool, 6 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea, 3 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor şi 14 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.  

În timpul controaelor, poliţiştii au depistat pe 26 mai, pe DN 21, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Brăila, ce avea viteza de 193 km/h. Acesta a fost sancţionat conform OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 de zile. Poliţiştii spun că acesta a mai fost depistat la data de 19 mai pe raza judeţului Brăila, având o viteză de 155km/h.

Sursă: Adevărul.ro

 Comentarii
Inchide