Mongol Rally: Doi români pleacă într-o aventură caritabilă spre Mongolia

Autor: Tudor Rus 02 iul. 2013 Știri auto

Cei doi membri ai echipei Mongolification sunt oameni obişnuiţi, din România, dar cu planuri măreţe: în ordinea numerelor de pe tricou, Vlad Grigore, project manager şi trainer şi Răzvan Stuparu, medic stomatolog. Ei vor porni spre Mongolia la bordului unui automobil Peugeot 206 din 2008, iar de la plecarea din România programată pe 11 iulie echipa Mongolification va urma traseul Anglia, Cehia, România, Bulgaria, Turcia, Georgia, Azerbaijan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Kazakhstan, Rusia, Mongolia.

Important pentru ţara noastră, pe lângă participarea celor doi aventurieri, este că unul din checkpoint-urile oficiale a fost stabilit la Vama Veche – celelalte trei fiind Londra, Praga şi Ulaanbaatar – iar teritoriul României este traversat de două dintre cele mai folosite rute ale raliului.

Adevărata provocare ridicată de participarea la Mongol Rally este faptul că cei doi nu beneficiază de niciun fel de sprijin tehnic sau logistic din partea organizatorilor. Mai mult, cei doi se vor despărţi de maşină odată ajunşi la final de drum, pentru că vehiculul va fi donat în scopuri caritabile. Totodată, echipa românească din Mongol Rally urmează să apară în documentarul oficial al evenimentului, pentru care au fost selectate doar 25 de echipaje din cele 280 participante anul acesta.

Conform celor doi, Mongolification se traduce prin „momentul în care doi oameni obişnuiţi, cu joburi full-time, iau o maşină care de obicei nu merge nicăieri şi încearcă să ajungă cu ea până în Mongolia”. Asfel, principala motivaţie din spatele acestei participări neconvenţionale o reprezintă promovarea României într-un eveniment internaţional, însă cei doi vor să demonstreze şi că Europa şi Asia pot fi traversate cu o maşină de oraş, din Londra până în Ulaanbaatar, de oameni obişnuiţi, fără cunoştinţe de mecanică şi cu joburi full-time care nu au nici cea mai mică legătură cu domeniul auto.

Organizată de britanicii de la „The Adventurist”, cursa internaţională caritabilă Mongol Rally a ajuns în 2013 la ediţia aniversară cu numărul 10. Competiţia a fost inclusă de BBC în TOP 10 Raliuri Internaţionale de Enduro, printre nume ca Raliul Dakar, Le Mans 24 de ore sau Indianapolis 500. Aventura are ca punct de plecare capitala Angliei, iar capătul de drum este marcat în Mongolia, la Ulaanbaatar. Pe parcursul celor 18.000 de kilometri ai traseului, concurenţii vor da piept cu drumuri neasfaltate, vor traversa Marea Caspică, trei regiuni de deşert şi alte câteva râuri şi fluvii.

Băieţii au promis că vor ţine un jurnal online al aventurii, disponibil pe blogul Today You Can Do Anything, unde vor încărca poze şi videoclipuri „calde” pe toată durata competiţiei. Voi le mai puteţi urmări progresul şi pe pagina dedicată pe site-ul Discovery România, aşa că nu ne rămâne decât să le urăm succes şi călătorie lipsită de incidente.

 

Foto: ROGVAIV

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide