Monopostul RB6 Oracle Red Bull Racing a fost prezentat oficial la Țiriac Collection

Autor: ProMotor 27 oct. 2023 Știri auto

Monopostul RB6 Oracle Red Bull Racing a fost dezvăluit oficial în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Țiriac Collection, urmând ca începând de sâmbătă, 28 octombrie 2023,  acesta să poată fi vizionat de publicul larg în cadrul galeriei de autovehicule din Otopeni.

Weekendul 28-29 octombrie 2023 aduce porți deschise cu acces gratuit publicului larg la Țiriac Collection, cu ocazia integrării showcar-ului Oracle Red Bull Rancing RB6 alături de cele peste 170 de autovehicule prezente în galerie.

În timpul evenimentului, pasionații motorsportului sunt așteptați la Tiriac Collection pentru a admira îndeaproape și a explora atât aspectele tehnice, cât și cele estetice ale monopostului RB6 Oracle Red Bull Racing.

Pe parcursul celor două zile, vizitatorii vor fi totodată întâmpinați cu momente experiențiale unice pregătite în colaborare cu echipa Oracle Red Bull Racing, pentru această ocazie specială.

În urmă cu 50 de ani, am avut onoarea de a-l cunoaște pe Dietrich Mateschitz, fondator vizionar al Red Bull, inventatorul acestei băuturi, și m-am întrebat atunci despre semnificația construirii unui brand atât de notoriu. Din nefericire, acest om remarcabil ne-a părăsit cu doar câteva luni în urmă. În același timp, am avut oportunitatea de a-l cunoaște și pe fiul său. Timp de multă vreme, am visat să adaug la colecția mea o mașină de Formula 1, conștient fiind de raritatea și costul acestor piese. Recent, am primit cadou o astfel de mașină, oferită cu generozitate de tânărul Mateschitz, pentru care îi sunt profund recunoscător. Colecția noastră acum se poate mândri cu un exemplar care are titluri importante în palmares și care este totodată și un reper în istoria echipei Oracle Red Bull Racing. Pentru mine, cea mai mare fericire acum este că pot oferi, în special, copiilor oportunitatea de a admira această mașină, alături de celelalte autovehicule din colecție”, a declarat Ion Țiriac în cadrul conferinței de presă.

Monopostul prezentat la Țiriac Collection este showcarul Oracle Red Bull Racing RB6 cu numărul șasiului #13, dotat cu o caroserie actualizată sezonului 2016-2017 și având participări anterioare în cursele de viteză.

Monopostul RB6 a obținut 20 de apariții pe podium, a câștigat 9 curse și a acumulat un total de 498 de puncte, pornind de la poziția pole position de 15 ori.

În sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Formula 1, Oracle Red Bull Racing a produs un monopost remarcabil – RB6, care a captat atenția fanilor motorsportului din întreaga lume și a stabilit noi standarde în universul Formula 1.

Monopostul RB6 a condus echipa Oracle Red Bull Racing la primul său titlu de Campion Mondial la Constructori și i-a adus lui Sebastian Vettel titlul de campion mondial la Campionatul Piloților în 2010, făcându-l astfel cel mai tânăr câștigător al acestui titlu la doar 23 de ani și 134 de zile.

Prezentarea showcar-ului RB6 Oracle Red Bull Racing la Țiriac Collection reprezintă o oportunitate unică pentru pasionații curselor de viteză de a pătrunde în universul captivant și plin de adrenalină al Formulei 1

Adresa Țiriac Collection este Calea Bucureștilor nr. 289, Otopeni (vizavi de Aeroportul Internațional Henri Coandă). Locație via Google Maps 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide